SLOVENAČKI VEGANI IZGLADNELI BEBU NA SMRT

Izvor: Kurir, 12.Avg.2011, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLOVENAČKI VEGANI IZGLADNELI BEBU NA SMRT

LJUBLJANA- Desetomesečni dečak Miha preminuo je u utorak u Ljubljani od sepse, koja se razvila kao posledica pothranjenosti, objavili su slovenački mediji.

Dečak je bio najmlađe od šestero dece, starih od tri do osam godina, čiji su roditelji pre nekoliko godina prešli na vegansku prehranu.

Radio Krka piše da su i svoju decu hranili na isti način. Lekari pretpostavljaju da je teška pothranjenost dovela do drastičnog pada imuniteta organizma i razvijanja sepse. Dečak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je imao samo 3.600 grama kada je došao u bolnicu, što je prosečna težina novorođenčeta.

Lekare je pozvao jedan od prijatelja porodice, kada je video kako dečak izgleda. Komšiluk i radnici škole, koju pohađaju starija deva kažu da roditelji dobro brinu za njih.

Roditelji, koji žive u mestu Mirna peć će biti optuženi za zanemarivanje deteta, a mediji javljaju kako su oboje visoko obrazovani.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.