SIPA: Bez podataka o Mladićevim pomagačima

Izvor: Blic, 25.Jan.2010, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIPA: Bez podataka o Mladićevim pomagačima

Agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (Sipa) ne raspolaže informacijama o postojanju terorističkih organizacija u BiH povezanih sa Al Kaidom, niti ima novih saznanja o mreži podrške haškim beguncima, izjavio je direktor Sipe Mirko Lujić.

Lujić je rekao da je Sipa razmenom podataka sa drugim policijskim agencijama došla do informacija da je jedan broj lica osumnjičenih za terorizam izvesno vreme boravio na području BiH, a za jedan broj tih osoba raspolaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << informacijama i o njihovim navodnim kriminalnim aktivnostima.

Na pitanje da li SIPA raspolaže saznanjima o postojanju mreže podrške haškom beguncu Ratku Mladiću u BiH, Lujić je istakao da Agencija ne raspolaže "novim upotrebljivim saznanjima o onome što se u žargonu naziva mreža podrške haškim beguncima".

Prema njegovim rečima, Sipa, zajedno sa drugim agencijama, kontinuirano preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti sa ciljem otkrivanja osumnjičenih za ratne zločine, uključujući i haške optuženike. On je za današnje "Nezavisne novine" potvrdio da postoje politički pritisci na rad Sipe koji, kako je rekao, dolaze iz različitih političkih i drugih struktura u BiH.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.