Izvor: Kurir, 31.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SINA TRAŽI PUNIH 19 GODINA!

IVANJICA - Tragični događaj iz sela Trešnjevica kod Arilja, ubistvo malog Miroslava Bogdanovića (13), i efikasna akcija pripadnika ariljske i užičke policije, koji su za samo dva dana uspeli da reše najpre nestanak, a zatim za nekoliko sati rasvetle i monstruozno ubistvo nedužnog dečaka, otvorili su ovih dana staru ranu Miroslavu Prokopijeviću (65), penzioneru iz Ivanjice, čiji je sin Zoran (22) netragom nestao pre 19 godina i o kome se od tada ne zna ništa. Miroslav kaže da ga je vest >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << najpre o nestanku, a onda i ubistvu dečaka iz Trešnjevice, najpre duboko potresla i podsetila na njegovu tešku nevolju, a da se onda u njemu rodila nada da bi policija ponovo mogla da pokrene već skoro zaboravljeni slučaj nestanka njegovog sina.

- Nadam se da će policija ponovo pokrenuti slučaj, da će otvoriti istragu, da će angažovati ljude i ponovo pokušati da reše nestanak mog sina - ponavlja Prokopijević ovih dana.

Sa mnogo emocija, teškom mukom i tugom, Miroslav je i juče prepričavao detalje svoje tragedije, od koje je prošlo punih 19 godina.

- Moj Zoran bio je kao zlatna jabuka, primeran mladić u svakom pogledu. To jutro, 14. aprila 1989. godine, supruga i ja otišli smo na posao, Zoran je ostao kod kuće, a onda je, uobičajeno, otišao u prodavnicu po potrepštine... Kad smo se vratili sa posla, u kući smo zatekli kesu se hlebom, mlekom i novinama, a od Zorana nije bilo ni traga ni glasa... I kako tada, tako i sada... Prevrnuli smo nebo i zemlju, tražili ga po čitavoj Srbiji, šta sve nismo radili, policija je činila šta je mogla, radili su svoj deo posla, tragali, ali, rezultata nije bilo - kaže Prokopijević. I mnogi u Ivanjici setili su se ovih dana slučaja nestalog mladića, gradom kruže različite glasine, a mnogi se nadaju novoj istrazi i pokušaju da se reši misterija stara 19 godina.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.