SEDAM DIREKTORA IZA BRAVE!

Izvor: Kurir, 23.Nov.2010, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEDAM DIREKTORA IZA BRAVE!

BEOGRAD - Sedam osoba uhapšeno je danas zbog sumnje da su u postupku privatizacije oštetili preduzeće "Cobest" iz Mladenovca za više od 1,5 miliona evra i manjinske akcionare za 500.000 evra!

Privedeni su Nikola K. (41) iz Beograda Slobodan Đ. (63) iz Beograda, Dejan Đ. (50) iz Mladenovca i Aleksandar V. (61) iz Beograda, dok se u bekstvu nalazi Slobodan R. (42) zvani Boba Era iz Đurinaca, vlasnik privrednog društva "MBR doo Vlaško Polje". On je, prema saopštenju, kupio društveni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kapital u preduzeću "Cobest" u Mladenovcu i "Auto Srbiji" u Beogradu.

Kako saopštava MUP, četvorica uhapšenih su obavljali funkciju direktora privrednog društva "Cobest" AD. Navodi se da je uhapšen i Edo B. (42) iz Beograda, vlasnik privrednog društva "Kapiten S produkt", Lela D. (54) iz Mladenovca, izvršna direktora za finansije "Cobesta", i Biljana Ž. (43) iz Sopota, koje je takođe obavljala funkciju izvršnog direktora za finansije Cobesta.

- Osumnjičeni su u periodu od decembra 2003. godine, kada je preduzeće "MBR DOO Vlaško Polje", za 82 miliona dinara na javnoj aukciji kupilo 74 odsto društvenog kapitala preduzeća "Cobest" Mladenovac, do marta 2009. godine, postupajući po nalozima Slobodana R., nezakonito prenosili sredstva na račun preduzeća "MBR DOO Vlaško Polje". Oni su na taj način oštetili "Cobest" za 86,7 miliona dinara, kao i manjinske akcionara srazmerno njihovom udelu u vlasništvu za iznos od 22,5 miliona dinara - navodi se u saopštenju policije i dodaje da je po nalogu Slobodana R., sredstvima "Cobesta" izvršena nabavka opreme za pekarsku industriju, koja je zajedno sa poslovnim prostorom, data bez naknade na korišćenje privrednom društvu "Auto Srbija". Time je naneta šteta privrednom društvu "Cobest" i malim akcionarima u iznosu od 9,1 miliona dinara, navodi MUP.

- U isto vreme, po nalogu Slobodana R., privrednom društvu "Kapiten S produkt" isporučena je roba iz proizvodnog programa "Cobest" u iznosu 9,2 miliona dinara, koja nije plaćena, iako je u knjigovodstvenim knjigama evidentirano kao da je plaćena - kaže se u saopštenju i dodaje da se istraga nastavlja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.