ŠARIĆIMA SVE PLENE I U CRNOJ GORI!

Izvor: Kurir, 16.Maj.2011, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠARIĆIMA SVE PLENE I U CRNOJ GORI!

PODGORICA - Nema im spasa ni u Crnoj Gori! Dušku Šariću i Jovici Lončaru, posle pokretanja istrage zbog pranja para i podizanja optužnice zbog trgovine kokainom, crnogorsko specijalno tužilaštvo oduzeće svu imovinu. Tužilaštvo će ovih dana zatražiti da se privremeno oduzme imovina koja se

PODGORICA - Nema im spasa ni u Crnoj Gori!

Dušku Šariću i Jovici Lončaru, posle pokretanja istrage zbog pranja para i podizanja optužnice zbog trgovine kokainom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << crnogorsko specijalno tužilaštvo oduzeće svu imovinu. Tužilaštvo će ovih dana zatražiti da se privremeno oduzme imovina koja se vodi na njih, ali i na njihove bliske prijatelje, srodnike i saradnike. Na udaru tužilaštva, osim brojnih preduzeća, najverovatnije naći će se pokretna i nepokretna imovina.

- Istraga za pranje novca upravo je i pokrenuta na osnovu provere bankovnih i finansijskih poslova „Mat kompanija“ iz Pljevalja, kao i njene imovine i povezanih firmi - kaže izvor iz istrage.

Prema nezvaničnim informacijama, na spisku za proveru našle su se firme od Crne Gore do Amerike i Afrike.

- Zasad se sumnja da je u pranju novca učestvovala „Mat kompani“, čiji su osnivači braća Duško i Darko Šarić, kao i Jovica Lončar. Pod lupom je i „Kamarila korporejšn“ sa sedištem na Sejšelima. Osnivač i izvršni direktor ove firme je Igor Milosavljević, protiv čijeg se oca Predraga Milosavljevića u Srbiji vodi krivični postupak zbog pranja novca za starijeg Šarića. Na listi je i „Mateniko“ sa sedištem u Delaveru u SAD, čiji je jedan osnivača i izvršni direktor Jovica Lončar - navode u crnogorskom tužilaštvu.

Inače, „Mateniko“ je jedna od firmi koja je pominjana i u beogradskom Specijalnom sudu kao jedno od preduzeća preko kojeg je Darko Šarić novac od prodaje kokaina ubacivao u legalne tokove, kupujući preduzeća u Srbiji.

Produžen pritvor

Dušku Šariću i Jovici Lončaru produžen je pritvor odlukom veća Višeg suda u Bijelom Polju.

- Šariću je pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i posebno teških okolnosti izvršenja krivičnog dela, a Lončaru zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na saučesnike - rekla je portparol Višeg suda u Bijelom Polju Biljana Čović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.