ŠARIĆ I JOCA KUPOVALI ELITNE LOKALE NA ZLATIBORU

Izvor: Kurir, 12.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠARIĆ I JOCA KUPOVALI ELITNE LOKALE NA ZLATIBORU

BEOGRAD - Poslovne relacije sa odbeglim narkobosom Darkom Šarićem najinteresantniji su deo finansijske istrage koja je pokrenuta protiv Sretena Jocića - Joce Amsterdama!

U tom svetlu intenzivno se proverava kako je Jocić postao “vlasnik iz senke” zlatiborskih hotela “Zelenkada” i “Kraljevi konaci”, restorana “Rujno” i “Serdarev konak”, kao i desetine hektara zemljišta u ekstra zoni. Prema dosad raspoloživim podacima, sumnja se da je sve to kupio preko bliskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saradnika i uz pomoć korumpiranih predstavnika lokalne vlasti. Jedan od takvih dokaza poslala je Specijalnom tužilaštvu Milanka Aleksić iz Beograda, koja je tužila petoro čelnika Zlatiborskog okruga, jer su joj “u Šarićevo ime nezakonito oduzeli 22 hektara placa pored ‘Zelenkade’”!

- U pitanju su ljudi za koje imam dokaze da su primili novac kako bi po svaku cenu postao vlasnik porodičnog imanja koje sam nasledila 2002. godine posle smrti majke. Gotovo istog trenutka krenule su da se dešavaju neverovatne stvari. Nekoliko meseci posle ostavinske rasprave, pojavljuje se moja tetka i tvrdi da je s njom sklopila ugovor o doživotnom izdržavanju po kome joj pripada cela imovina - priča Aleksićeva.

Sud je taj dokument oglasio važećim iako je, tvrdi ona, bilo jasno da je posredi najbezočnije falsifikovanje.

- Ugovor je overen na šalteru suda, a ne u vanparničnom postupku, kao što je zakonom predviđeno. Moja majka je taj dokument ‘’potpisala’’ bez saglasnosti Centra za socijalni rad, a bila je psihijatrijski bolesnik. Takođe je uvidom u sudski registar utvrđeno da nije sačinjen 1999. godine, kao što je na njemu pisalo, već marta 2003. godine, kada je majka već bila mrtva - ogorčeno se priseća naša sagovornica.

Poseban motiv da istraje u borbi da povrati sporni plac, kako kaže, dobila je pre nekoliko godina, kada je čula da se njena tetka poverila zajedničkim prijateljima kako su joj ‘’veliki kriminalci’’ omogućili da falsifikuje ugovor i potplati sudije i da će upravo njima prodati imanje:

- Moj prijatelj, inače visoki zvaničnik MUP, odmah je počeo da ispituje ko su te ‘’velike zverke’’. Oktobra prošle godine pozvao me je telefonom i rekao: ‘’Iza ovoga stoje Šarići, bolje zaboravi na sve ako ti je do života.’’ Konačno sam u januaru svoj slučaj dostavila Specijalnom tužilaštvu, sa nadom da će bar oni uvideti o čemu je reč.

Ekipa Kurira

Pretnje “građevinske mafije”

Prvi čovek opštine Čajetina Milan Stamatović javno je pre tri godine upozoravao da je Zlatibor okupirala “građevinska mafija”, koja kroz kupovinu i izgradnju objekata, uglavnom apartmana, legalizuje prljavi novac.

U pismu koje je tada uputio državnim institucijama zahtevao je da se policija na ovom području tehnički i kadrovski ojača zbog “sve većeg prisustva kriminalaca”.

- Ovde se okupljaju kriminalci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine... U noćnim klubovima se potežu pištolji, konzumira i rastura droga, a vlasnici lokala se plaše za svoju bezbednost - istakao je Stamatović, posle čega je usledio napad na njegovu ćerku koji do danas nije rasvetljen.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.