SAHRANjEN DEČAK KOJI JE NASTRADAO NA BRAČU: Nećemo odrastati zajedno, ali ćemo te čuvati u srcima

Izvor: Večernje novosti, 03.Avg.2017, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAHRANjEN DEČAK KOJI JE NASTRADAO NA BRAČU: Nećemo odrastati zajedno, ali ćemo te čuvati u srcima

Na groblju u Petrovaradinu sahranjen Luka Milinković (13), koji je nastradao na ostrvu Brač u Hrvatskoj. Majka Jelena i otac Markos grlili beli sanduk MLADI odbojkaš novosadske Vojvodine Luka Milinković (13), koji je preminuo prošle subote na hrvatskom primorju na Braču, danas je sahranjen na Starom groblju u Petrovaradinu. Neutešni roditelji, majka Jelena i otac Markos Milinković, čuveni argentinski odbojkaš, kao i rodbina, prijatelji i dečakovi drugari iz šestog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << četiri novosadske OŠ "Vasa Stajić", sa suzama i belim ružama su ga ispratili na večni počinak. Skrhani neizmernim bolom za izgubljenim čedom, zauvek slomljena srca, Jelena i Markos su, umesto sina Luke, grlili beli sanduk prekriven belim ružama. Nisu se od njega odvajali dok nije spušten u grobnicu. Ni tada neutešni roditelji nisu mogli da se rastanu od sina. Klečeći nad rakom okruženom belim cvećem, opraštali su se od svog Luke, bez kog su ostali na tragičan način. Dečak je, po nalazu obdukcije, doživeo moždani udar prilikom ronjenja u Jadranu, prvog dana letovanja na Braču. Od malog Luke, poslednji put su se oprostili i njegovi drugari s kojima je do danas delio školsku klupu, dečje brige i radosti. Obučeni u bele majice s natpisom "Sa anđelima na nebu, sa nama u srcima" i dečakovim imenom "Luka", sa pupoljcima belih ruža u rukama, grcajući u suzama, i u neverici, stajali su pored kovčega. Opraštajući se od Luke u ime odeljenja, jedan od učenika, dok su mu se suze nezaustavljivo slivale niz obraze, rekao je da su pre sedam godina svi zajedno seli u školske klupe, ali da od sada više ništa neće biti kao ranije. - Žao nam je što nećeš ostvariti svoj san, da jednoga dana postaneš veliki odbojkaš, kao tvoj tata - grcajući u suzama kazao je, u potresnom govoru, Lukin drugar iz razreda, stojeći pored grobnice. - Žao nam je što nećemo odrastati zajedno, družiti se, ali ćemo te zauvek čuvati u svojim srcima. Na poslednji ispraćaj malog Luke došle su i kolege sportisti i prijatelji njegovog oca Markosa, odbojkaši braća Grbić, Vanja i Nikola, Slobodan Boškan i Vasa Mijić. Od malog sportiste su se oprostili i Aleksandar Maletin, trener OK Vojvodina, u kojem je trinaestogodišnjak trenirao od prošle godine, i drugi iz kluba. TRAGEDIJA NA PLAŽI TRAGEDIJA se, podsećamo, dogodila prošle subote na plaži Postire u uvali Mala Lozna. Telo u moru primetio je neko od kupača, i iako su brzo stigli do njega i izneli ga na obalu, malom Luki, nažalost, nije bilo spasa. Lekari su sve pokušali, ali nisu uspeli da ga spasu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

POTRESNI GOVOR ĐAKA NA LUKINOJ (13) SAHRANI: Niko nije mogao da zadrži suze na poslednjem ispraćaju sina odbojkaša

Izvor: Press, 04.Avg.2017, 20:35

Sin odbojkaša Markosa Milinkovića, koji je nastradao na Braču, sahranjen je juče u Petrovaradinu . Foto: Printscreen. Trinaestogodišnji Luka Milinković, koji je preminuo od moždanog udara dok je ronio u moru na Braču...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.