Izvor: Glas javnosti, 22.Jul.2009, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S pištoljem u torbi ušla u Skupštinu

BEOGRAD - Nataša Torbica (38) pokušala je juče pre podne da u zgradu Doma Narodne skupštine u Beogradu uđe noseći pištolj i kutiju sa mecima, ali su je na ulasku zaustavili policijski službenici koji rade na poslovima obezbeđenja.

Prilikom prolaska kroz kontradiverziona vrata aktivirao se sigurnosni alarm, koji reaguje na prisustvo metala, pa su pripadnici obezbeđenja odmah „zaplenili“ opasnu torbu i u njoj pronašli pištolj za koji Torbica ima dozvolu za držanje, ali ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i dozvolu za nošenje.

Torbica prilikom pretresa nije pružila nikakav otpor niti ispoljila agresivnost, a članovi obezbeđenja su odmah pozvali policiju, pa je Torbica sprovedena u obližnju policijsku stanicu Stari grad u Ulici majke Jevrosime na informativni razgovor o razlozima svoje „posete“.

Da sve bude zanimljivije stopirana je ulazu kroz koji inače ulaze pripadnici sedme sile. Ona, međutim, nije novinarka, niti je, prema za sad raspoloživim podacima, zaposlena u Skupštini. Ona je navodno tražila „nekog zaduženog za privredni kriminal“.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović obavestila je juče tokom zasedanja poslanike o događaju i objasnila da su tim povodom reagovali MUP i zdravstvene službe, jer je „bilo potrebe za obe reakcije“.

Ovaj događaj završio se mirno za razliku od slučaja pre tačno dva meseca „bombaš„ Goran Marić ušao u zgradu Predsedništva Srbije, koja se nalazi preko puta Skupštine, i više sati proveo unutra sa aktiviranom „kašikarom“ u ruci, tražeći revidiranje sudskog spora koji je izgubio još 1995. godine pred Trgovinskim sudom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.