S koša pao na glavu

Izvor: Glas javnosti, 14.Sep.2009, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S koša pao na glavu

BEOGRAD - Petogodišnji S. V. teško je povređen kada je juče oko 14 sati pao sa metalne konstrukcije koša visokog oko tri metra u dvorištu Osnovne škole „Svetozar Miletić“ u Nemanjinoj ulici u Zemunu. Posle nesreće, dete je automobilom prevezeno u Urgentni centar, gde je odmah po prijemu reanimiran i zatim prebačen na Odeljenje neurologije. Kako smo saznali u ovoj ustanovi, tačan stepen njegovih povreda tek će biti utvrđen, a ono što se pouzdano zna jeste da mu je slomljena leva >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ruka.

Prema rečima Miroljuba Josurovića, direktora OŠ „Svetozar Miletić“, S. V. se pre nesreće igrao sa još desetak drugih mališana u dvorištu u kojem je postavljen koš. Dečaka je, kako nam je ispričao Josurović, u druženju sa drugom decom nadzirala nešto starija sestra A. V, inače učenica ove škole.

- Dečakova sestra mi je ispričala da se u jednom trenutku zaigrala sa devojčicama koje su takođe bile u dvorištu. Ona mi je objasnila da je njen brat iskoristio njenu nepažnju i počeo da se penje po metalnim držačima koša. Kada je stigao skoro do vrha, kako ona kaže, ispala mu je patika. On je mahinalno posegao za njom, okliznuo se i zatim, sa visine od oko tri metra, pao na glavu - objašnjava Josurović.

On je, kako nam je rekao, u trenutku nesreće bio u jednoj od učionica škole koja se renovira. Dok je, kako kaže, radio sa majstorima, presekli su ga dečji vrisak i plač.

- Čuo sam stravičan vapaj koji je dopirao iz dvorišta. Ostavio sam sve što sam radio i istrčao napolje da vidim o čemu se radi. Kada sam istrčao, pored koša sam video A. V. kako vrišti i zapomaže, a pored nje i njenog brata kako nepomično leži. Odsekao sam se i odmah odjurio do njih. Dečak nije bio pri svesti i jedva je disao. Brzo smo ga ubacili u kola i uputili se ka Urgentnom centru. Samo ulicu dalje od škole, naleteli smo na njegovu majku. Kada je čula šta se desilo, jadna žena je počela da vrišti i da čupa kosu s glave. Bilo je zaista stravično i samo se nadam da će dete i njegovi roditelji na kraju biti dobro - priča vidno potreseni direktor škole.

Ubrzo posle nesreće u školu „Svetozar Miletić“ stigla je policija, koja je pokušala da utvrdi na koji je tačno način nesrećni mališan pao sa koša. Osim policajaca u dvorištu okupio se i veliki broj zabrinutih roditelja, koji su došli po svoju decu.  

Pa bas su strasni ti roditelji, prvo mora da se dogodi tragedija, pa da oni dodju da vide sta je sa decom.Da su pazili na njih ......

Ovo je cini mi se treca nesreca na decijim igralistima u poslednjuh mesec dva. Boze pomozi da ovaj patuljak bude dobro.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.