Izvor: B92, 18.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S. Palanka: Uhapšen vlasnik ciglane

Smederevska Palanka -- Vlasnik preduzeća "Gitarić" uhapšen zbog sumnje da nije evidentirao deo proizvodnje i da je na crno angažovao 74 radnika.

Radmilo G. sumnjiči se da je zloupotrebio službeni položaj i povredio prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja. Osumnjičeni je od 2003. do 2006. u poslovnim jedinicama Mihajlovac i Salaš organizovao proizvodnju giter blokova. Pritom je zahtevao da magacioneri evidentiraju umanjenu proizvodnju i da prodaju blokove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za gotov novac, saopštila je smederevska policija.

Na taj način osumnjičeni nije evidentirao preko 12 miliona proizvedenih i prodatih giter blokova u vrednosti od 209 miliona dinara, što je iznos ostvarene protivpravne imovinske koristi. Osumnjičeni Radmilo G. time je oštetio budžet Republike Srbije za 51,6 miliona dinara.

U toku kontrole u preduzeću "Gitarić" zatečena su 74 radnika, koje osumnjičeni nije prijavio nadležnom Zavodu na obavezno penzijsko i socijalno osiguranje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.