S NOŽEM NA SUĐENJE

Izvor: Kurir, 16.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S NOŽEM NA SUĐENJE

Radnici obezbeđenja Palate pravde juče u zgradi zaustavili Beograđanku koja je na zakazano suđenje ponela sečivo dugačko čak 35 centimetara

BEOGRAD - Sedamdesetpetogodišnja Beograđanka juče je pokušala da uđe u Palatu pravde sa kuhinjskim nožem, ali je, na sreću, u zadnji tren sprečena! Starica je ušla je u Palatu pravde oko 13.30 časova i po uobičajenoj proceduri spustila svoju torbu na traku za rendgen. Dežurni radnik obezbeđenja odmah je video da se u torbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nalazi neki sumnjivi predmet. Pozvao ju je da otvori svoju torbu kako bi proverio šta se u njoj zaista nalazi. Kada je otvorio torbu, imao je šta i da vidi - unutra je bio nož sa sečivom dugim 35 santimetara!

- Žena je odmah zaustavljena i sprovedena u prostorije za obezbeđenje. Kada je obezbeđenje otkrilo nož, žena se sva zbunila. Prebledela je i počela da muca i govori da ne zna odakle taj nož u njenoj torbi - prepričava nam izvor iz Palate i kaže da je sudska straža odmah pozvala policiju.

Kako smo saznali, žena je imala zakazano suđenje u Drugom sudu, kod sudije Svetlane Aleksić. Nezvanično su nam ispričali da ovo nije prvi put da ona pravi skandale na suđenju, ali da nikada do sada nije dolazila naoružana.

Kada je policija stigla, naoružana baka počela je da plače i da se pravda da se nož slučajno našao u njenoj torbi. Ispričala je da je sečivo ponela na pijacu i da je zaboravila da ga izvadi.

Od ubistva sudije Dragiše Cvejića iz Knjaževca, u svim sudovima u Srbiji pojačane su mere obezbeđenja. Od tada i u beogradskoj Palati pravde kroz kontrolu prolaze i svi zaposleni u ovoj zgradi.

Još se pamti incident u Palati pravde kada je deda Steva Malenović pokušao da ubije Radomira Todorovića, kako bi osvetio ubistvo svog unuka Predraga Malenovića, za čije ubistvo je optužen Todorović. Deda je neprimećeno ušao u zgradu i sedeo u hodniku Palate, ne želeći da uđe u sudnicu. Posle suđenja, uperio je pištolj u optuženog, ali je na njega skočio neko od publike i sudska straža i zavrnuli mu ruku. U koškanju, pištolj je opalio, ali, na sreću, niko nije bio povređen.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.