S LITICE U SMRT

Izvor: Kurir, 20.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S LITICE U SMRT

Radnik užičkih „Puteva“ Srđan Kostić (33) iz Uzića, upravljajući valjkom, poginuo na magistralnom putu Užice-Višegrad

UŽICE - Srđan Kostić (33) iz sela Uzići kod Požege, radnik užičkih „Puteva“, poginuo je prekjuče kasno po podne u selu Šljivovica na Zlatiboru, kad je valjak kojim je upravljao pao niz liticu visoku desetak metara sa sporednog seoskog puta na magistralni put Užice - Višegrad. Nesrećni radnik ostao je mrtav na licu mesta, a valjak, težak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nekoliko tona, od pada niz liticu i udara u kolovoz raspao se na više delova. Očevidaca nesreće nema, a pukom srećom, u momentu kad je teška građevinska mašina pala na magistralu na putu nije bilo drugih vozila, pa je izbegnuta još veća tragedija.

Dežurni istražni sudija Opštinskog suda u Čajetini Slavica Didanović izjavila je juče da se, po prvim nalazima istrage, nesreća dogodila u trenutku kad se Kostić, upravljajući valjkom, kretao prema gradilištu u zaseoku Aćimovići, između Sušice i Kremana.

- Kako je utvrđeno, u tom trenutku seoskim putem prema njemu došla su dva kamiona istog preduzeća i Kostić je valjkom krenuo unazad da bi se pomerio na ivicu puta i da bi oslobodio prolaz dovoljan da prođu kamioni, u kojima su bili vozači, a u jednom je bio i meštanin ovog sela - izjavila je juče sudija Slavica Didanović.

Kamioni su prošli pored valjka, a vozači nisu ni videli ni naslutili šta se iza njih dešava. Koji trenutak kasnije, Kostić, koji se, kako se ispostavilo, valjkom previše približio strmoj ivici puta, strmoglavio se pravo u ambis. S visine od najmanje desetak metara, niz gotovo vertikalnu kamenu liticu, valjak je, prelomivši hrast promera petnaestak centimetara, pao pravo na magistralu, povukavši sa sobom i nesrećnog mašinistu.

- Kad sam nepunih pola sata kasnije naišao magistralom, telo nesrećnog vozača još je ležalo pored puta, a pored njega je bio valjak, koji se raspao u više delova. Magistrala je bila prekrivena krvlju, bilo je strašno i pogledati - posvedočio nam je juče Petar Aćimović (62) iz zaseoka u kome su „Putevi“ radili na popravci seoskog puta.

Teška tragedija na putu između Sušice i Kremana pogodila je juče sve zaposlene u užičkim „Putevima“.  Nije bio oženjen, u Uzićima je živeo u kući sa ocem, majkom i bratom.[ antrfile ]

NA ISTOM MESTU NASTRADAO DEČAK

Odmah posle nesreće u kojoj je poginuo Kostić, meštani zaseoka Aćimovići prisetili su se da je samo sto metara niže, na oštroj krivini, pre ravno dvadeset godina poginuo dečak od sedam godina iz njihovog zaseoka.

- Naš seoski put tada je izlazio na magistralu na oštroj krivini i posle pogibije tog dečaka iznad magistrale probijen je novi deo seoskog puta, s kog je sada Kostić pao na magistralu. I taj put se uključuje na mestu koje nije bezbedno, pa smo u međuvremenu tražili da se probije novi izlaz, da se deo makadamskog puta s koga je Kostić pao preseče i zatvori za saobraćaj, ali se ispostavilo da je to u nadležnosti neke republičke direkcije. Njima je pre dve godine upućen zahtev za probijanje novog izlaza na magistralu, ali na taj zahtev niko nam nije odgovorio - kaže Petar Aćimović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.