Roditelji sumnjiče učitelja da je bludnik

Izvor: Politika, 10.Dec.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji sumnjiče učitelja da je bludnik

Opštinsko javno tužilaštvo u Ćupriji podiglo je optužni predlog protiv prozvanog pedagoga zbog protivprirodnog bluda

Paraćin – Roditelji sedam devojčica, koji su decembra prošle godine protiv učitelja Petra R. (61) iz OŠ „Vuk Karadžić” u Potočcu kod Paraćina podneli prijavu za seksualno zlostavljanje, uporno traže njegovu suspenziju. Oni kažu da na taj način žele da svoju decu zaštite od novih trauma i učitelja koji ih je, kako su deca >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rekla policiji, istražnom sudiji i psiholozima „držao na krilu, pipkao za grudi i genitalije, a kažnjavao ih lupkanjem po zadnjici”.

Roditelji kažu i da su se za pomoć obratili prosvetnom inspektoru Radomiru Živkoviću i v. d. direktora škole Danijelu Miletiću.

– Tražili smo da učitelj bude udaljen sa nastave, što zahtevamo već godinu dana. Na žalost, naša deca su i dalje svakodnevno prinuđena da viđaju učitelja. Doduše, on je premešten u područno odeljenje ove škole u selu Svojnovu, ali redovno dolazi u matičnu školu. Njegova supruga je takođe prosvetni radnik ove škole i čak preti našoj deci – tvrde roditelji.

Prijavu protiv učitelja tadašnjoj direktorki Suzani Mladenović, podsetimo, podneli su roditelji Saša A., Nebojša A., Dejan D., Dejan M., Snežana M., Danica I. i Vojkan K. Direktorka je slučaj prijavila policiji, ona je prijavu prosledila Opštinskom javnom tužilaštvu u Paraćinu. Međutim, na osnovu učiteljevog psihičkog veštačenja tokom istrage Tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu kao neosnovanu.

– Direktorka je suspendovala učitelja, ali je on ubrzo vraćen u školu, jer je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu. Mi roditelji pitamo zašto škola protiv njega nije sprovela disciplinski postupak – kaže Vojkan K.

Roditelj Dejan J. dodaje da oni ne traže unapred kaznu za učitelja, već žele da pravda bude zadovoljena i da se dokaže da li je ili ne on učinio delo za koje se tereti.

Nakon žalbe roditelja Ministarstvu prosvete i zahteva za izuzimanjem paraćinskog tužilaštva, a posle nove istrage, Opštinsko javno tužilaštvo u Ćupriji podiglo je optužni predlog protiv učitelja zbog protivprirodnog bluda.

– Ne želim ništa da komentarišem. Kada bude vreme, daću svoj sud o ovom slučaju. Jednostavno, ćutnjom želim da zaštitim školu da se priča o tome povlači po novinama – kaže za „Politiku” v. d. direktora Miletić.

Z. Gligorijević

[objavljeno: 11/12/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.