Ringišpil radio bez dozvole

Izvor: Večernje novosti, 31.Jul.2013, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ringišpil radio bez dozvole

U utorak uveče, u Salakovcu kod Malog Crnića, srušio se ringišpil, zbog čega je petoro dece zadobilo lakše telesne povrede. Do nesreće je došlo oko 23 sata, u dvorištu Osnovne škole „Moša Pijade“, na čijim se terenima odigravao turnir u malom fudbalu. U trenutku dok se u korpama vozilo desetoro dece, pukao je glavni noseći stub na ringišpilu, zbog čega se on, zajedno sa decom, srušio. Ubrzo su došla dva vozila službe Hitne pomoći i povređenu decu prebacila u požarevačku Opštu bolnicu. Prema rečima direktora bolnice Srećka Bosića, deca su, srećom, prošla sa lakšim telesnim povredama. - Petoro dece, tri devojčice i dva dečaka, uzrasta od 10 do 12 godina, zadobilo je lakše povrede u vidu poderotina, oguljotina, uboja i nagnječenja. Posle ukazane lekarske pomoći, puštena su na kućno lečenje - kaže dr Bosić. Vlasnik ovog ringišpila je Miroslav Nikolić (55) iz Žabara, koji nije imao dozvolu za njegovo postavljanje. - On je tokom noći uhapšen i određeno mu je policijsko zadržavanje, nakon čega će biti predat istražnom sudiji Osnovnog suda u Požarevcu, uz krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti - kaže Jasmina Tišma, portparol Policijske uprave Požarevac. RIZIK PO SELIMA Po mnogim selima tokom leta organizuju se kulturne i sportske manifestacije, na kojima se skoro redovno postavljaju ringišpili, koje niko ne kontroliše. Zbog toga će biti prava sreća ako se ubuduće ne desi još neka slična nesreća. Jedan od očevidaca nesreće, meštanin Dragan Zlatković, kaže da je rušenje ringišpila izazvalo opštu paniku i metež. - Sedeli smo na tribinama i pratili poslednju utakmicu na turniru. U jednom trenutku, iza naših leđa začuo se jak tresak, a potom jaukanje i zapomaganje dece koja su dozivala roditelje. Svi smo se tad sjatili da im pomognemo, pa su nastali opšta panika i metež - priča Zlatković. On dodaje da je prava sreća što ringišpil u trenutku rušenja nije bio u punom zamahu, inače bi deca letela preko igrališta. Pošto su povređena deca prevezena u bolnicu, neka vozilima Hitne pomoći, a neka automobilima svojih roditelja, ogorčeni meštani ustremili su se na vlasnika ringišpila. Od njihovog napada zaštitila ga je policija, koja ga je uhapsila i sprovela u pritvor. - Policija trenutno utvrđuje odgovornost organizatora skupa i vlasnika parcele na kojoj je postavljen ringišpil, kao i sve okolnosti ovog događaja - kaže Jasmina Tišma. Tačan uzrok pada ringišpila još nije poznat, jer se čeka nalaz veštačenja, ali se pretpostavlja da je razlog njegova starost i dotrajalost.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Deca zapomagala po ringišpilom

Izvor: Blic, 01.Avg.2013, 09:01

Čuo se jak tresak. Usledio je potom plač, pa zapomaganje dece.. Dozivali su roditelje! ..Dragan Zlatković, koji je i utorak oko 23 sata gledao kako se na ringišpilu u Selakovcu kod Malog Crnića, priča za “Blic” kako se pred njegovim očima raspadao u delove ringišpil na kome je povređeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.