Izvor: B92, 16.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riba uginula zbog izlivanja

Lazarevac -- Uzrok uginuća ribe u Kolubari je izlivanje štetnih materija, kažu u Termoelektrani Kolubara.

Štetne materije su u tu reku stigle iz njene pritoke Turije, potvrđeno je agenciji Beta u poslovodstvu Termoelektrane "Kolubara" u Velikim Crljenima, kod Lazarevca. Sinoć je popustio jedan od zidova na pepelištu TEK-a u Velikim Crljenima, pa se otrovni mulj izlio u rečicu Turiju i njome stigao u Kolubaru.

Posle prijave dežurnih ribočuvara, intervenisale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su mobilne ekipe TEK-a na pepelištu, a uviđaj su obavile republička ekološka i vodoprivredna inspekcija.

Procena ribočuvara je da je srećna okolnost što nije popustio glavni zid deponije pepela u Velikim Crljenima.

Oni su lokalnim medijima rekli da se takvi problemi povremeno javljaju, poslednji put prošle godine i da uzroke treba tražiti u već "tesnom pepelištu" TEK-a, koji postoji više od 50 godina.

Nadležni u TEK-u bi sutra trebalo da izdaju saopštenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.