Revolveraši pucali na policij

Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revolveraši pucali na policij

BEOGRAD - Spektakularno hapšenje M. D. (24) i M. G. (24), posle filmske potere i oružanog sukoba sa policijom, preksinoć u centru Beograda, nastavak je akcije „Morava“, saznaje naš list.

Prema rečima našeg izvora bliskog istrazi, M. G. i M. D. je policija pratila danima pre hapšenja, zbog sumnje da proizvode i prodaju narkotike. Nekoliko sati pre odigravanja drame u kojoj su leteli meci, a koja je počela u samom centru grada, ispod Brankovog mosta, MUP operativci dobili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dojavu da se dvojica momaka nalaze u parkiranom „folksvagenu“ pik-apu, ispod mosta u Karađorđevoj ulici i da kod sebe imaju poveću količinu droge namenjenu daljoj preprodaji, navodi naš izvor.

- Policajci N. Đ. i D. S. dobili su naređenje da legitimišu sumnjive momke i da zatim pretresu njihov pik-ap. Pre nego što su prišli kombiju, pridružio im se još jedan kolega, koji nije bio na dužnosti. Kada su prišli pik-apu N. Đ. je momke zamolio da otvore prozor i pokažu mu dokumenta. Međutim, u tom trenutku je M. D, naglo otvorio vrata i tom prilikom povredio policajcu ruku. Potom su se iz automobila čula i dva pucnja, na šta su policajci uzvratili vatru - kaže naš izvor i dodaje da su napadači posle pucnjave najpre vozilom naleteli na policajce D. S. i I. T. a zatim nastavili da beže u pravcu Kalemegdanske tvrđave.

U obračunu sa napadačima, lakše su povređeni policajci N. Đ. i D. S. koji su posle ukazane pomoći na Klinici za ortopediju pušteni na kućno lečenje. Policajcu N. Đ. je u napadu povređena ruka, dok je njegov kolega zadobio lakše povrede nogu.

Posle filmske potere, koja je potom usledila u centru grada, kombi je konačno zaustavljen dva časa kasnije, u Bulevaru kralja Aleksandra, kada su mu policajci pucali u gume. Nakon hapšenja revolveraša i pretresa automobila, policija je, kako saznajemo, otkrila praškastu drogu za koju se pretpostavlja da je kokain.

- Kada su savladani, kod M. D. i M. G. pronađena je veća količina narkotika. Tačnije, otkrivena su četiri paketa droge za koju se veruje da je kokain. Dalja istraga trebalo bi da pokaže da li su i kome oni planirali da preprodaju drogu, kao i na koji način su došli do nje. Inače, oni do sada nisu privođeni i nisu imali problema sa policijom - objašnjava naš izvor.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.