Izvor: Blic, 27.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revolver nije moj

Revolver nije moj

BEOGRAD - Vukašinu Miniću, zavnom Volf, predstavniku londonske agencije FIA, osmodnevni pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, jer ima poslovne interese u inostranstvu i jer mu supruga živi u Londonu - izjavio je juče za 'Blic' advokat Zoran Jovanović, Minićev branilac, i dodao da mu se pritvor računa od trenutka privođenja, 24. jula u 14 sati. Kako je saopštila beogradska policija, prilikom rutinske kontrole Interventna ekipa SUP-a je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre ui sredu oko 13 sati, na uglu ulica Narodnog fronta i Balkanske, zaustavila 'audi' i 'mercedes' u kojima su se vozili Minić i četvorica njegovih telohranitelja. Minić je sedeo na mestu suvozača u 'mercedesu', a ispod njegovog sedišta policija je našla 'magnum 357' i šest metaka, bez dozvole za nošenje i držanje.

Vozač 'mercedesa' je za pojasom imao okvir sa 14 metaka kalibra 9 milimetara i sprej suzavac, dok je u pregradi vozačevih vrata nađena palica. U 'audiju' u kojem su bila još trojica telohranitelja policija je u džepu iza vozačevog sedišta našla pištolj CZ M-70 sa okvirom i sedam metaka, bez uredne dozvole za nošenje i držanje. U džepu iza suvozačevog sedišta nađen je pištolj CZ-99 sa okvirom i 14 metaka, za koji je jedan od članova obezbeđenja imao dozvolu. Četvorica telohranitelja su puštena posle saslušanja kod istražnog sudije opštinskog suda.

- Za revolver 'magnum 357' za koji ne postoji dozvola, a koji je pronađen u torbi u 'mercedesu', Minić je na saslušanju rekao da nije njegov i da nije nosio tu torbu. Ceo problem je nastao jer se Minić po izlasku iz Hotela 'Moskva', gde je kao predstavnik 'Japan tobako internacionala' potpisivao sporazum sa Unmikom o sprečavanju šverca cigareta, nije vraćao istim automobilom kojim je došao. Za druga dva pištolja postoje dozvole za držanje oružja, ali osobe na koje glase nisu bile u tom vozilu, već u drugom - kaže Jovanović i dodaje da 'ne određuje Minić u kom će automobilu sedeti, već to čini obezbeđenje'. K. K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.