Izvor: Blic, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešeno 36.000 predmeta

Rešeno 36.000 predmeta

BEOGRAD - Polovina od ukupnog broja predmeta u srpskim sudovima nalazi se u Okružnom sudu u Beogradu, a 122 sudije tog suda rešavaju od 300 do 500 predmeta godišnje, izjavio je juče predsednik tog suda Siniša Važić.

On je istakao da je ove godine bilo više predmeta nego prošle, ali i da je sud okončao više postupaka. Od preko 56.000 predmeta, koliko je ove godine bilo ukupno u radu, do sada je rešeno 36.000 predmeta uprkos malom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << broju sudija i nedostatku prostorija, rekao je sudija Važić na novogodišnjem sastanku s novinarima, navodeći da su sudije su zbog preopterećenosti često padale u nesvest.

On je napomenuo da po zvaničnoj proceni ažurnosti Okružni sud u Beogradu spada među ažurnije sudove u Srbiji.

V.Z.C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.