Rešenje „putuje” skoro godinu

Izvor: Politika, 07.Dec.2011, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešenje „putuje” skoro godinu

Visoki savet sudstva naveo je u saopštenju da rešenje Agencije za borbu protiv korupcije o sukobu interesa dr Predraga Dimitrijevića još nije stiglo u Narodnu skupštinu

Visoki savet sudstva (VSS) i danas će održati sednicu na kojoj će odlučivati o prigovorima neizabranih sudija. Na dnevnom redu su 24 sudije i očigledno je da će se o njima glasati kvorumom koji je obezbeđen glasom advokata Dejana Ćirića, koji je do sada, kao član prvog saziva VSS-a, morao da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uzdržan.

Umesto da zauzme stav o ostavci sudije Milimira Lukića, i objasni javnosti kako je član iz prvog saziva odjednom dobio pravo da glasa, Visoki savet sudstva izdao je na svom sajtu saopštenje u kojem se bavi samo pitanjem da li je član saveta dr Predrag Dimitrijević u sukobu interesa ili nije. Objašnjava se da rešenje Agencije za borbu protiv korupcije još nije stiglo u Narodnu skupštinu.

Tim povodom oglasio se Sindikat pravosuđa Srbije koji saopštava da će biti „golub poštonoša” i od Agencije za borbu protiv korupcije narednih dana uzeti rešenje kojim Predragu Dimitrijeviću prestaje funkcija člana Visokog saveta sudstva i predati ga predstavnicima Narodne skupštine Srbije.

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 6. decembra. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

M. Derikonjić – A. Petrović

objavljeno: 08.12.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.