Reprezentativku Srbije na treningu ugrizao pas

Izvor: Blic, 23.Okt.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reprezentativku Srbije na treningu ugrizao pas

Novi Pazar - Amela Terzić (17), reprezentativka Srbije i atletičarka Novog Pazara, lakše je povređena preksinoć kada ju je na treningu napao pas.

Ona je sa ostatkom ekipe Novog Pazara trenirala na deonici od Rekreacionog centra ka naselju Barakovci, kada je iz jednog žbuna izleteo veliki turski kangal i upao među atletičare. Muamer Hasanović, njen klupski kolega, rekao je da je prizor bio stravičan i da je prava sreća što niko nije stradao.

- Nas desetoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << atletičara završavali smo trening. Bili smo na oko četiri kilometra od Rekreacionog centra kada je iz žbuna izleteo ogroman pas. Ukopao sam se u trenutku, dok su ostali počeli da preskaču u dvorišta, penju se uz zidove i bandere - rekao je Hasanović. On je dodao da je pas skočio na Ildu Dautović, koja se okliznula, a do nje se nalazila Amela Terzić.

- Pas je ščepao Amelu za ruku. Ona se nekako otrgnula, ali je zaradila četiri kopče. Onda je pas krenuo na mene, ali bio sam pribran i odbranio sam se tako što sam ga udario levom rukom u bradu. Posle je istrčao jedan čovek, ne znam da li je vlasnik psa, koji me je žestoko grdio zato što sam udario kangala koji nam je ugrozio živote - rekao je Hasanović.

Napad je prijavljen policiji i patrola je izašla na lice mesta i trenutno se utvrđuje ko je vlasnik psa. Rifat Zilkić, trener novopazarskih atletičara, kaže da je Amela uplašena.

- Ukazana joj je lekarska pomoć i ritam treninga sada zavisi od brzine njenog oporavka - naveo je Zilkić.

Najbolja juniorka

Amela Terzić je bila treća u trci na 3.000 metara na prošlogodišnjem Svetskom prvenstva za mlađe juniore. Prošle godine je na Evropskoj olimpijadi mladih u Tamperu osvojila zlato u trci na 3.000 metara i bronzu na 1.500 metara, a zbog tih uspeha Atletski savez Srbije proglasio je Amelu Terzić za najbolju mlađu juniorku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.