Izvor: Blic, 24.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija zločina u Štrpcima

Rekonstrukcija zločina u Štrpcima

BIJELO POLJE (Beta) - U Višem sudu u Bijelom Polju danas se nastavlja suđenje Nebojši Ranisavljeviću (37) iz Despotovca, optuženom za učešće u otmici i likvidaciji 19 putnika iz voza u stanici Štrpci 27. februara 1993. godine. Ranisaljević se tereti da je, kao pripadnik paravojne formacije od oko 25 naoružanih ljudi, kojom je komandovao Milan Lukić (37) iz Višegrada, učestvovao u otmici 19 putnika, uglavnom Muslimana, iz voza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beograd-Bar u stanici Štrpci na teritoriji RS.

Saslušavanje Ranisaljevića počelo je u maju 1998. godine , ali je zbog izvođenja dokaza, odnosno rekonstrukcije događaja i saslušanja svedoka, više puta prekidano.

Predsednik Krivičnog veća Vukoman Golubović najavio je da će se danas obaviti rekonstrukcija događaja na brani veštačkog jezera kod Višegrada. On je naveo i da su se izvođenjem najavljenih dokaza 'stekli uslovi da se suđenje ne odlaže na neodređeno vreme'. Ranisavljević je na svim prethodnim ročištima negirao priznanje iz istražnog postupka da je bio pripadnik paravojne formacije Milana Lukića, kao i da je učestvovao u otmici i likvidaciji putnika iz voza. On je tvrdio da je priznanje iznudila Državna bezbednost raznim oblicima nasilja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.