Rekonstrukcija udesa u Užicu: Svedoci potvrdili da je cisterna pregazila ženu na pešačkom prelazu

Izvor: Blic, 25.Mar.2016, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija udesa u Užicu: Svedoci potvrdili da je cisterna pregazila ženu na pešačkom prelazu

Na raskrsnici kod nekadašnje pošte u centru Užica, gde je 13. avgusta prošle godine pod točkovima cisterne komunalnog preduzeća „Bioktoš“ poginula Borka Vesović (47), profesorka francuskog u Užičkoj gimnaziji, danas je urađena rekonstrukcija ovog događaja.

Rekonstrukcija je izvršena po zahtevu odbrane Ljubomira Ćosića, vozača cisterne, koji je uoči kobog događaja iz Jug Bogdanove skrenuo u Ulicu Kralja Petra Prvog i pregazio profesorku koja je krenula da pređe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulicu.

Po svedočenju dvojice radnika „Bioktoša“, koji su iz cisterne izašli koji trenutak ranije i pešice krenuli za njom, do smrtonosnog kontakta sa nesrećnom ženom došlo je pešačkom prelazu. Na osnovu izjave očevidaca izmereno je da je cisterna bila četiri metra udaljena od Borke Vesović kada je zakoračila na ulicu i krenula na drugu stranu.

Rekonstrukcija bi trebalo da odgonetne da li je profesorka bila u zoni preglednosti vozača Ćosića, koji se u ovom sudskom procesu brani tvrdnjom da iz kabine, u trenkutku kada je iz Jug Bodanove skrenuo desno, nije video pešaka. Zvaničnu reč o tome daće veštak saobraćajne struke u nastavku suđenja koje je zakazano za 12. maj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.