Rekao sam: Ubićete decu!

Izvor: Kurir, 26.Okt.2012, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekao sam: Ubićete decu!

Svedok Stojan Stojanović na suđenju za smrt četiri radnika na gradilištu u Zemunu kazao da je izvođače upozorio da potkopavanje brda nije bezbedno

BEOGRAD - Tragedija mogla da bude sprečena!

Stojan Stojanović, nadzorni organ ispred Instituta CIP za gradilište u zemunskom naselju Kalvarija, izjavio je juče da je izvođače radova upozoravao da nije bezbedno da se kopa zemlja na mestu na kom su u odronu 29. septembra prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stradala četiri radnika!

- Tri dana pred tragediju počeo sam da ih upozoravam da moraju da prekinu s kopanjem jer nije bezbedno ni za radnike, ni za obdanište koje je na vrhu brda koje su radnici potkopavali - ispričao je Stojanović u Višem sudu.

On je naveo da su, i pored njegovih usmenih i pismenih zahteva da se s radovima prestane, optuženi Stevan Stevanović (62), vlasnik firme „Grading SS“, Nedeljko Ilić (61), poslovođa, kao i Mile Svetozarević (55), prvi čovek „Tehnomenadžera“ i podizvođač radova, nastavili sa radovima. U ovoj nesreći nastradali su Dušan Kadrijević (18), Vladimir Vasić (26), Milan Brajenović (60) i Nikola Knežević (24).

(J. S.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.