Ražnatovićeva ostaje bez dela kuće?

Izvor: B92, 26.Okt.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ražnatovićeva ostaje bez dela kuće?

Beograd -- Svetlana Ražnatović mogla bi uskoro da ostane bez dela kuće u Ulici Ljutice Bogdana. Prvi osnovni sud naložio prodaju prve etaže od 140 kvadrata zbog duga.

Kako je rečeno Tanjugu u tom sudu, odluka suda je pravosnažna, a doneta je zbog neizmirenja duga Vojislavu Đurkoviću iz Bijeljine.

Međutim, kuća poznate pevačice je već pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će Ražnatovićeva uplatiti državi iznos od milion evra, na koji je osuđena zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << malverzacija sa prodajom fudbalera "Obilića".

Đurković, kome je Ražnatovićeva dužna novac, predlog za izvršenje podneo je na osnovu izvršne isprave, odnosno pravosnažne sudske presude bivšeg Drugog opštinskog suda u Beogradu, prema kojoj mu Ražnatovićeva duguje 116.063 evra, plus kamate i sudske troškove, rekla je portarolka Prvog osnovnog suda Gordana Vuković.

Kako B92 nezvanično saznaje, veštaci još nisu završili procenu vrednosti, jer se ispostavilo da nije cela kuca legalizovana. Naime, popularna pevačica je jedan deo kuće dogradila, ali je to obavila mimo zakona.

Sud je doneo rešenje o izvršenju na nepokretnosti na koje se Ražnatovićeva nije žalila, pa je ono postalo pravosnažno, navela je Vukovićeva.

Ona je dodala da je u toku veštačenje vrednosti dela nepokretnosti koji je predviđen za prodaju, posle čega sud donosi zaključak kojim utvrđuje tržišnu vrednost nepokretnosti, na koji dužnik nema pravo žalbe. Prema njenim rečima, tek nakon toga se zakazuje prodaja nepokretnosti, usmenim javnim nadmetanjem.

U prvom predlogu za izvršenje Đurković je tražio da Ražnatovićevoj bude prodat džip "ford ekskuržn", ali je taj zahtev u međuvremenu promenio, jer automobil nema potrebnu vrednost, pa se konačna odluka, ipak, odnosi na deo kuće.

Ražnatovićeva će morati da plati i sudske troškove celog sudskog procesa od oko 500.000 dinara.

Pravosnažna presuda Drugog opštinskog suda, koja je osnov za pomenuto izvršenje, nalazi se u Vrhovnom kasacionom sudu po vanrednom pravnom leku koji je uložila Ražnatovićeva, odnosno zahtevu za reviziju, napomenula je Vukovićeva.

U ovom trenutku ostalo je nejasno kako je naložena prodaja kuće koja je pod hipotekom i ko bi je u tim okolnostima kupio.

Da podsetimo kad su Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljuć priznale da su pokrale državu, za kaznu su dobile kućni zatvor u toj kući i nalog da vrate milion i po evra.

Na kuću je tada stavljena hipoteka, kao garancija da će vratiti novac.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cecina kuća prodaje se zbog duga

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2011

Svetlana Ražnatović uskoro bi mogla da ostane bez dela kuće u ulici Ljutice Bogdana, jer je sud zbog duga naložio prodaju prvog sprata.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.