Izvor: B92, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori "drumske mafije"

Beograd -- B92 ekskluzivno emituje delove razgovora nekih članova "drumske mafije", koje je BIA prisluškivala skoro godinu dana.

U Specijalnom sudu nastavljeno je saslušavanje optuženih. Još se ne zna da li će na tom suđenju biti pušteni transkripti prisluškivanih razgovora zbog protivljenja odbrane. Osim razgovora optuženih, koji su telefonom diktirali brojeve tzv. duplih kartica, BIA je presrela i pozive ljudi koji nisu na optužnici.

Iz razgovora se vidi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je najveću pometnju izazvala izjava bivšeg šefa Državne bezbednosti Gorana Petrovića 2005. godine da je ta grupa imala doušnika u policiji, koji im je otkrio da se sprema hapšenje.

Prenosimo razgovore Miloša Nedeljkovića, bivšeg finansijskog direktora Puteva Srbije, koji je u bekstvu, sa Brankom Jocićem, aktuelnim direktorom tog preduzeća, i ostalim bivšim kolegama.

15. 11. 2005. 9.51

Dragojlović: Kaže magarac da su bile, ovaj, velike malverzacije u naplati putarine i zloupotrebe i da je on kompletan predmet predao Javnoj bezbednosti i da je neko to zataškao"

M. Nedeljković: Nek baljezga, kaži mu, ja bih, mislim, šta me briga ko šta priča, razumeš.

Dragojlović: Samo sam hteo da ti kažem da nas spominje čovek"

M. Nedeljković: Budala, bre. 'Ajde.

15. 11. 2005. 21.4

Drinjaković: Sad me zvao Veljo, pa reko’...

M. Nedeljković: Šta kaže Veljo?

Drinjaković: Rek’o Veljo da se smirimo, da ništa ne dižemo mi frku, danas su oni imali vanrednu sednicu Vlade, znaš...

M. Nedeljković: Dobro.

Drinjaković: Njemu je Jocić rekao, ovaj ministar policije, ne jure nas, jure Čumeta... Znači, rek’o je da ništa mi, normalno radimo i sve...

15. 11. 2005. 21.14

M. Nedeljković: E, vidi, sad mi se javio Velja.

Jocić: Da?

M. Nedeljković: I rekao da ovo nije protiv nas, nego protiv nekih drugih ljudi, znaš... I da samo budemo mirni i da ćutimo, znaš... Kazao je: ’Samo budite mirni i nema nikakvih problema protiv vas’.

B. Jocić: Da, da.

26. 11. 2005. 9.28

M. Nedeljković: Kaže, 150 agenata je bilo uključeno, kao, sve su oni bili pohvatali, oni jedači k....a i odjednom je sve prestalo i ništa se... I šta će da rade oni? ... Sve to priča na televiziji, bre! ... Zar ja da im brišem suze po celom putu, bato?

Gvozdenović: Dobro je, dobro je, ćuti... Reklama za Paloma! (smeh)

M. Nedeljković: U p... m... tol'ko ih nije bilo ni protiv ustaša, majku mu!

Negiranje i potvrda

Aktuelni direktor Puteva Srbije Branko Jocić demantovao je za B92 postojanje ovakvih transkripata. "Ne, lažete kao i sve do sada što ste lagali. Nikada sa Milošem Nedeljkovićem nisam pričao", rekao je Branko Jocić.

Ipak, advokat odbrane Dragoljub Đorđević tvrdi da su oni verodostojni, ali da će od Specijalnog suda tražiti njihovo izuzimanje iz postupka i da će, ukoliko je potrebno, to pravo tražiti i u Strazburu.

"Tačno je da postoje takvi transkripti, ali o njima se nećemo moći izjašnjavati jer lica koja ste pomenuli nisu predmet krivične prijave", kaže Dragoljub Đorđević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.