Razbojnika odale cipele

Izvor: Glas javnosti, 08.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbojnika odale cipele

ZLATIBOR/ GORNJI MILANOVAC - Užička policija uhapsila je pre dva dana Mirka G. (33) sa Zlatibora, zakupca jednog restorana u ovom turističkom centru, zbog osnovane sumnje da je nekoliko sati ranije opljačkao filijalu ‘’Kredi banke’’ na ovoj planini.

Maskiran fantomkom

Kako je policija saopštila, Mirko je tog dana, par minuta posle osam sati ujutru, odmah pošto su službenice ušle u banku i otvorile šaltere, maskiran upao u prostorije filijale i preteći >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << radnicama plastičnim pištoljem naredio im da mu predaju sav novac. Koji minut kasnije, pljačkaš je napustio filijalu sa plenom u raznim valutama, ukupno oko 2,256 miliona dinara.

Istog dana, nešto kasnije, osumnjičeni se, pošto je u međuvremenu fantomku i pištolj odbacio u kontejner i presvukao se, vratio u istu banku, ovog puta s namerom da uplati 25.000 dinara, a pošto je završio taj posao otišao je da otvori restoran čiji je zakupac.

Tragovi u snegu

Prema nezvaničnim informacijama, kobno po osumnjičenog bilo je to što se u banku vratio u istim cipelama u kojima je nešto ranije počinio pljačku. Inspektori su brzo uporedili tragove cipela u snegu koje su našli ispred prostorija opljačkane banke i tragove ispred restorana koji je Mirko G. uzeo pod zakup pa su brzo složene kockice pljačke, a osumnjičeni je lišen slobode.

Novac ukraden iz filijale Kredi banke nađen je nešto kasnije u iznajmljenom stanu osumnjičenog, dok su plastični pištolj i fantomka završili u kamionu za odvoz smeća, a zatim i na smetlištu jer su radnici ovdašnjeg komunalnog preduzeća u međuvremenu stigli da isprazne kontejner u koji je osumnjičeni odbacio ‘’alat’’ posle pljačke.

Na Badnje veče, zasada nepoznato naoružano lice opljačkalo je benzinsku pumu „Jugopetrol“, koja se nalazi na oko 700 metara od centra grada iz koje je odnelo oko 200.000 dinara.

Opljačkao pumpu

Prema policijskim podacima, pljačka se dogodila oko 20,30, na benzinskoj pumpi koja se nalazi u Ulici kneza Aleksandra, glavnoj gradskoj ulici, tako što je pljačkaš maskiran duboko navučenom zimskom kapom i šalom naoružan upao u benzinsku pumpu i od prodavca S.M. koji je u tom trenutku bio jedini radnik na pumpi, uz pretnju pištoljem zahtevao da mu otvori kasu.

Nakon što je iz kase pokupio pazar u iznosu od oko 200.000 dinara, pljačkaš se izgubio u mraku.

Iako je policija stigla do benzinske pumpe za svega nekoliko minuta i odmah organizovala potragu, pljačkaš još uvek nije pronađen i za njim se intenzivno traga.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pljačkaša banke odali tragovi cipela

Izvor: Blic, 08.Jan.2009

ZLATIBOR - Mirko G. (33) sa Zlatibora uhapšen je u ponedeljak, nekoliko sati nakon što je opljačkao filijalu „Kredi banke” u tom turističkom mestu, iz koje je odneo 2,7 miliona dinara.....Prema saznanjima „Blica”, Mirko G., inače zakupac jednog restorana na Zlatiboru, upao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.