Raspisan poziv za sufinansiranje projekata zaštite zemljišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2021, 15:51

Raspisan poziv za sufinansiranje projekata zaštite zemljišta

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je javni konkurs za sufinansiranje projekata kojima je cilj očuvanje i zaštita zemljišta kao prirodnog resursa, a gradovi i opštine imaju rok od 20 dana da se prijave na ovaj poziv, saopšteno je danas iz ovog ministarstva.

"Podržaćemo one projekte čijom će se realizacijom popraviti kvalitet zemljišta, a time se direktno utiče i na kvalitet životne sredine. Na ovaj način, dajemo mogućnost za trajni oporavak i očuvanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << degradiranog zemljišta", kaže ministarka.

Vujović navodi da je dat kratak rok od 20 dana, jer kako kaže životna sredina ne može da čeka.

"Cilj nam je da podstaknemo lokalne samouprave da što pre uđu u proceduru i da, uz podršku države što pre realizuju projekte", rekla je ona.

Ističe da očekuje da će opštine i gradovi, kao i na prethodnim konkursima, pokazati brzinu i odgovornost, a da je država tu da podrži sve dobre ideje koje imaju perspektivu da menjaju ekološku sliku Srbije nabolje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.