Radončić: Proces je montiran

Izvor: Akter, 17.Feb.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radončić: Proces je montiran

Predsednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić pušten je danas iz pritvora, uz mere kućnog pritvora, a po izlasku novinarima je rekao da će biti vremena da govori o tome ko mu montira sudski proces

"Provokacija sa mojim hapšenjem nije destabilitizovala snažnu bošnjačku koaliciju koja je bila potreba", rekao je Radončić koji nije želeo da komentariše sudske presude, ali je ustvrdio da je sudski proces protiv njega montiran.

Time će se, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kazao je, baviti njegov advokatski tim.

"Ja kao političar treba da se posvetim jačanju koalicije, izgradnji, zapošljavanju, svojim poslom. Neka se svako bavi svojim poslom", rekao je Radončić.

Mere se odnose na zabranu napuštanja adrese boravišta (uz obavezu ovlašćenih službenih lica da kontrolišu poštovanje ove mere dva do tri puta dnevno, te uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine), zabranu sastajanja sa svim svedocima koji su već saslušani kao i približavanje tim svedocima na udaljenosti ispod 100 metara, te zabranu međusobnog kontaktiranja i sastajanja s saoptuženim u ovom krivičnom predmetu, te zabrana kontaktiranja sa svim predstavnicima štampanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog krivičnog postupka.

Izrečene mere zabrane, saopšteno je iz Suda BiH, mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke tog pavosudnog organa, a kontrola opravdanosti vršiće se svaka dva meseca.

Radončić i Bakir Dautbašić optuženi su za krivično delo udruživanje radi činjenja krivičnih đela - ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, Bilsena Šahma za krivično delo udruživanje radi činjenja krivičnih dela - ometanje rada pravosuđa, a optuženi Zijad Hadžijahić za krivično delo udruživanje radi činjenja krivičnih dela - ometanje rada pravosuđa i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.