Radoman i Vujotić na istom nišanu?

Izvor: Večernje novosti, 22.Feb.2015, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radoman i Vujotić na istom nišanu?

POLICIJA intenzivno traga za ubicom jednog od vođe kotorskog klana Gorana Radomana (37), koji je usmrćen pre četiri večeri u podzemnoj garaži u Novom Beogradu. Prema dosadašnjim činjenicima i okolnostima izvesno je da je reč o profesionalnom ubistvu. Ubica je ispalio 25 metaka i žrtva nije imala nikave šanse. Istovremeno u Podgorici, gde je dan ranije u stravičnoj eksploziji dignut u vazduh blinidarani automobil Milana Vujotića traje istraga o ovom pokušaju stravične likvidacije. I >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Vujotić se dovodi u vezu sa grupama koje su se bavile švercom narkotika. U Crnoj Gori ovaj čovek bio je zaveden u tzv. policijskoj Plavoj knjizi organizovanog kriminala kao bezbednosno interesantna osoba. I on je navodno bio u kontaktu sa “kotoranima”. Kako “Novosti” saznaju na dva slučaja već zajedno rade policajaci iz dve zemlje. Fokus istražnih timova je priča o nedavnom nestanku oko 300 kilograma kokaina iz pošiljke koja je stigla u jednu luku u Šapniji. I dok se u javnosti priča o likvidaciji Gorana Radomana kao o ubistvu izvršenom na izuzetno profesionalnom nivou, u Crnoj Gori se govori da je on ranije bio saradnik pokojnog Dragana Dudića Frica (dilera povezanog sa Darkom Šarićem) koji je likvidiran u Kotoru maja 2010. Čovek ubijen u garaži u Beogradu vlasnik je kotorske firme za konsalting i pomorske usluge “San-Si čarter” i prema ovim informacijama on je nasledio Dudićev i Šarićev posao oko prebacivanja kokaina iz Latinske Amerike u Evropu. Takođe podseća se da je Vladan Radoman brat pokojnog Gorana, pominjan prošle godine (u martu) kada je policija u Italiji zaplenila dve tone kokaina. Italijanski mediji, pozivajući se na svoje istražne organe su tada navodili da je Vladan Radoman bos jedne međunarodne mreže za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u evropske luke. U toj ekipi, navodno, bili su i pomorci iz Kotora. Svi su oni, prema tvrdnjama italijanskih medija tada radili za italijansku mafijašku grupu “N drangeta” iz Kalabrije. Ova policijska akcija započeta u Italiji, marta 2014. nastavljena je u Kolumbiji i u njoj je uhapšeno oko 100 ljudi, među kojima je bilo i državljana Crne Gore. BLINDIRANI BIZNISMENI Goran Rodić, advokat Milana Vujotića, demantovao je pripadnost svog klijenta kriminalnoj grupi posle očiglednog pokušaja njegovog ubistva. Činjenica da je vozio blindirani automobil ipak ukazuje da se bavio opasnim poslom. Blindirani automobil imao je i pokojni Radoman. Eksplozivno punjenje pod automobilom Vujotića, koje je raznelo još četiri auta pored parkirana, govori samo po sebi.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Crna Gora ponovo bruji o kokainu!

Izvor: Press, 23.Feb.2015, 11:30

Na Novom groblju na Cetinju u nedelju sahranjen Goran Radoman koji je likvidiran u petak u Novom Beogradu. Ne prestaju nagađanja o obračunima. Policajci daju ostavke . Goran Radoman Gero, koji je u noći između četvrtka...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.