Izvor: B92, 27.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik poginuo na gradilištu

Beograd -- U nesreći na radu u Beogradu danas poginuo je Bojan Spasić (29) dok je Batica Jovanović lakše povređen.

Do nesreće koja se dogodila jutros oko 8 časova, na gradilištu u ulici 27. marta br. 12 u Beogradu je došlo kada je popustio deo armirano-betonskog zida uvodnice konstrukcije za obezbeđenje temeljne jame, u momentu kada je uz njega obavljan mašinski iskop zemlje.

Povređeni radnici radili su na razupiranju dela zida koji se nalazio na dubini od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1,30 metara ispod nivoa terena i koji je usled pomeranja prignječio radnike, a zatim je došlo do obrušavanja dela temelja i zida susednog objekta.

Uviđajem inspektora rada iz Inspektorata za rad utvrđeno je da prilikom izvođenja radova nisu bile primenjene posebne mere zaštite pri izvođenju građevinskih radova, a inspektor rada na licu mesta doneo je usmeno rešenje o zabrani rada zbog neposredno ugrožene bezbednosti i zdravlja zaposlenih.

U momentu obavljanja uviđaja niko od odgovornih lica za izvođenje radova nije zatečen na gradilištu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.