Radnik pao sa skele

Izvor: Blic, 25.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik pao sa skele

Stevan Cvetković (56), radnik Preduzeća „Građevinar" koji je pao sa skele na objektu „Srbija" u Nišu, van je životne opasnosti i oporavlja se na Odeljenju ortopedije u Kliničkom centru. Lekari kažu da je Cvetkoviću naprsla karlica i da je od pada sa oko četiri metra zadobio je ogrebotine.

Cvetković je juče prokomentarisao da je imao zaštitnu opremu, ali i da „jednostavno ne zna kako se nesreća dogodila". Direktor proizvodnje u „Građevinaru" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ljubiša Ilić kaže da se nesrećni slučaj zbio na skeli koja je napravljena od četiri čvrstih fosni.

- Stevan je stajao i stavljao blok na zid, a potom se savio da uzme sledeći i, kako kaže, iz tog stava se zateturao i pao. On kaže da ne zna kako se dogodilo da izgubi ravnotežu i nađe se na zemlji. „Građevinar" je spreman da finansijski pomogne Cvetkovićevo lečenje.

- Mi smo u poslednje dve godine imali tri veće povrede na radu - kaže Ilić i dodaje da se pad zbio unutar objekta na uglu Obrenovićeve i Dušanove ulice.

Policija je obavila uviđaj na licu mesta, ali i Inspekcija rada čije se mere u ovom slučaju očekuju za nekoliko dana. Rade Nikolić, načelnik Inspekcije rada, rekao je da je prošle godine bilo sedam teških povređivanja, a jedan radnik je poginuo, kao i deset lakših povreda kao što je posekotina na prstu i slično.

- U odnosu na ranije, u 2007. godini ima manje povreda, ali to je i zbog toga što su naši inspektori stalno prisutni na građevinama. U 42 slučaja smo izrekli mere građevinskim preduzećima koje se nisu pridržavale normi o zaštiti radnika. Ukupno smo prekontrolisali 6.900 radnika u prošloj godini da li imaju specijalna odela, šlemove, rukavice i drugo - kaže Nikolić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.