Izvor: B92, 04.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik kafića pretio bombom

Leskovac -- Radnik kafića u Leskovcu pretio samospaljivanjem i dizanjem lokala u vazduh u nastojanju da spreči sudskog izvršitelja da iseli lokal

Dvočasovna drama završena je tako što je policija upala u kafić, ugasila vatru koju je Stojanović zapalio i uhapsila njega i vlasnika kafića "Iguana" Gorana Stojičića. Stojičić je priveden zbog ometanja službenih lica u vršenju dužnosti, a pripadnici Policijske uprave i vatrogasne jedinice sprečili su radnika Petra Stojanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pokušaju samospaljivanja.

Do incidenta je došlo kada je sudski izvršitelj pokušao da naplati potraživanja nedavno privatizovanog preduzeća "Tekstil", u čijem lokalu se već nekoliko godina nalazi Stojičićev kafe-bar.

Stojičić je lokal zakupio od preduzeća "Tekstil" u vreme dok je ta firma bila u društvenom vlasništvu, a pravosnažnom presudom Trgovinskog suda u Leskovcu kafić je trebalo da bude iseljen iz tih prostorija.

U centru grada, gde se nalazi lokal, pred nekoliko stotina Leskovčana izvršni radnici Trgovinskog suda iselili su lokal oko podneva. Ekipe vatrogasaca i hitne pomoći, koje su bile u pripravnosti, nisu imale potrebe da reaguju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.