Izvor: B92, 12.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici traže ostavku direktora

Gornji Milanovac -- Grupa radnika i akcionara FAD-a traže ostavku direktora Dragiše Ristića zbog samoubistva jedne od najboljih radnica te fabrike.

Predsednik Udruženja malih akcionara FAD-a Ljubisav Jovanović izjavio je novinarima da direktor snosi najveću odgovornost za samoubistvo Dragice Simić u fabričkoj hali, jer nije hteo da je primi na razgovor pet dana.

Prema rečima Jovanovića, Dragica Simić svakodnevno je molila Ristića da je primi na razgovor, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali dobila je rešenje o otkazu, kao i još 190 njenih kolega, od ukupno 550. Radnici FAD-a ukazali su da je Dragica Simić nagoveštavala direkciji i rukovodstvu da će se ubiti ukoliko joj ne produže radni odnos dok joj ćerka ne završi višu školu u Beogradu.

Radila je kao metalostrugar i za 28 godina radnog staža bila među najboljim radnicima. Na dan samoubistva došla je ranije na posao i ponovo molila da je neko od direktora primi na razgovor, ali nije bilo razumevanja, rekao je Jovanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.