Radisavljević: Tužilaštvo objedinjuje informacije o ubistvu srpskih mladića u Peći

Izvor: Blic, 14.Dec.2015, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radisavljević: Tužilaštvo objedinjuje informacije o ubistvu srpskih mladića u Peći

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da je to tužilaštvo zatražilo od više državnih organa i agencija da dostave podatke, informacije i dokumenta o ubistvu šestorice srpskih mladića u kafiću "Panda" u Peći na današnji dan 1998. godine.

"Planiramo da objedinimo saznanja kojima o ovom zločinu raspolaže država u cilju definisanju daljeg istraživanja koje treba da dovede do otkrića učinilaca ovog zločina", kazao je Radisavljević >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << agenciji Beta.

On je precizirao da je Tužilaštvo za ratne zločine Tužilastvu za organizovani kriminal 18. novembra ustupilo spise predmeta na nadležnost u vezi sa ovim zločinom od pre 17 godina.

Dvojica maskiranih ubica su 14. decembra 1998. upali u kafić "Panda" i ubili srednjoškolce Ivana Obradovića, Zorana Stanojevića, Svetislava Ristića, Dragana Trifovića i Vukosava Gvozdenovića i studenta Ivana Radovića. Za taj zločin niko nije odgovarao.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u petak je izjavio da je "gotovo siguran" šta se desilo u Pandi, ali da nema dokaza da bilo koga optuži za taj zločin.

Vučić je pre dve godine rekao da postoje informacije koje navode na zaključak da istraga ubistva srpskih mladića u Peći 1998. godine nije bila profesionalna i da nema dokaza da su ubistvo izvršili Albanci, kako se to verovalo.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tužilaštvo objedinjuje informacije o ubistvu srpskih mladića

Izvor: Beta, 14.Dec.2015

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas da je to tužilaštvo zatražilo od više državnih organa i agencija da dostave podatke, informacije i dokumenta o ubistvu šestorice srpskih mladića u kafiću "Panda" u Peći na današnji dan 1998. godine. "Planiramo da objedinimo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.