Racija u diskoteci „Maksimus”

Izvor: Politika, 01.Feb.2010, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Racija u diskoteci „Maksimus”

Kotor– Akcija policije Srbije „Balkanski ratnik” na razbijanju krijumčarskog lanca kokaina za čiju organizaciju se sumnjiči Darko Šarić stigla je i do Kotora. Učestvujući u međunarodnoj policijskoj akciji crnogorska policija je minulog vikenda pretresla porodičnu kuću i objekte Kotoranina Dragana Dudića (50), poznatijeg kao Fric, koji je nezvanično suvlasnik popularne diskoteke „Maksimus” i blizak prijatelj Šarića.

Prema saopštenju policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tokom racije u „Maksimusu” je pronađen veći broj mobilnih telefona i SIM kartica, računara, medija za skladištenje podataka, manja količina pištoljske municije i određena dokumentacija. U saopštenju se navodi i da je u okviru akcije „Racija” saslušano 14 osoba. Ističe se da je G.R. (32) iz Cetinja pokušao da sakrije pištolj koji se nalazio u njegovom automobilu BMW, ali ga je jedan od policajaca primetio i upozorio da baci oružje. G.R. se oglušio o zahtev policajca nakon čega je ovaj ispalio hitac u vazduh, a ostali su ga savladali i uz, kako piše u saopštenju, primenu sile uhapsili Cetinjanina. On će, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Osnovnog suda u Kotoru, zbog sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom ugrožavanja sigurnosti. Policija je pretresla i objekte J. Ž. (32) iz Kotora, odakle je, takođe, uzela više SIM kartica.

Ž. K.

[objavljeno: 02/02/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.