RUDAR NIJE DOČEKAO DA VIDI DRUGO DETE

Izvor: Kurir, 21.Mar.2012, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUDAR NIJE DOČEKAO DA VIDI DRUGO DETE

Rođaci Gorana Petrovića (23), koji je poginuo prekjuče u jami, kažu da će naći način da pomognu njegovoj trudnoj ženi Lidiji i trogodišnjoj ćerkici

BOLJEVAC - Tragedija u porodici rudara!

- Kad sam čuo da je Goran umro, bio sam u potpunom šoku. Odmah sam otišao do njegove žene i majke da im javim za nesreću. Niko od nas još ne zna kako je nastradao. Znamo samo da ga je usmrtila pumpa. On je radio na „šalteru“ kao jamski vozač. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Radio je težak posao, ali se nikad nije žalio na uslove rada.

Svaki dan ulazio je u jamu na 400 metara ispod zemlje - kaže za Kurir Grade Geočelović, čiji je polubrat Goran Petrović (23) prekjuče nastradao u jami Osojno-jug u rudniku uglja Lubnica. Gorana je uhvatila transportna traka i uvukla ga u mašinu dok je čistio šljaku ispod nje.

Stradali rudar iza sebe je ostavio suprugu Lidiju, koja je u osmom mesecu trudnoće, i trogodišnju ćerkicu. Lidija je juče s Goranovom majkom otišla u Zaječar da preuzme telo. - Jadne one. Kako li će žena i deca sad bez njega. Nije dočekao da vidi svoje drugo dete - tužno kaže jedan od rođaka koji je došao da izjavi saučešće.Goranova rođena sestra drži u naručju njegovu ćerkicu i neutešno plače:

- Stanujem u Boru. Tamo idem u srednju školu, ali, evo, došla sam sad da ispratim brata - jecajući priča devojka. Nadležni u rudniku obećali su da će zaposliti Lidiju, a deci dati stipendiju.- Naći ćemo način da im pomognemo. Ipak je on radio kod njih - kaže Grade Geočelović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.