RODITELJI: S VELIBOROM SMO I MI UMRLI

Izvor: Kurir, 28.Nov.2011, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RODITELJI: S VELIBOROM SMO I MI UMRLI

FEKETIĆ - Tražimo istinu! - Pokušavamo više od 20 meseci da saznamo ko je i zašto ubio našeg sina i nećemo odustati dok to ne saznamo! S Veliborom smo i mi umrli...

FEKETIĆ - Tražimo istinu!

- Pokušavamo više od 20 meseci da saznamo ko je i zašto ubio našeg sina i nećemo odustati dok to ne saznamo! S Veliborom smo i mi umrli...

Ovim rečima svoju ispovest započinju Hilda i Zoran Vučurović, roditelji tekstopisca Velibora Vučurovića (31), koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je ubijen 27. marta prošle godine dok je šetao Bulevarom Jaše Tomića u Novom Sadu.

Roditeljima i sestri Tamari svaki dan donosi novu bol.

- Ne možemo da prihvatimo da Velibora više nema, a da ubica i dalje mirno šeta ulicama! Naš sin je ubijen hicem u potiljak, a policija do danas nije otkrila lokaciju s koje je pucano, niti da li je Velibor ubijen greškom, namerno, ili ga je pogodio zalutali metak! Od tog dana mi živimo kao senke... Nezadovoljni smo istragom i mislimo da policija nije dobro uradila posao! Inspektori nam obećavaju da će rasvetliti smrt našeg sina, ali sve više imamo osećaj da nešto prikrivaju - ogorčeni su Hilda i Zoran.

Roditelji navode i konkretne zamerke na račun policije.

- Policija nije blokirala ni ulicu u kojoj je Velibor ubijen, niti okolne zgrade. Detaljniji uviđaj je rađen tek sedam dana posle zločina, a u međuvremenu su kiše izbrisale tragove! Samo nam je žao što inspektor, koji sada vodi slučaj, nije radio na njemu od početka. Jedino njemu verujemo i nikome više iz novosadske policije. Sve ostale ćemo tužiti! Nećemo stati dok ne otkriju ubicu, pa makar išli i do Strazbura - ogorčeno kažu Hilda i Zoran.

SLAĐANA STOJANOVIĆ

Stihovi na stolu

Tužni roditelji kažu da je u Veliborovoj sobi sve ostalo kao tog kobnog 27. marta, kad je otišao u svoju poslednju šetnju.

- Evo, na stolu su nedovršeni stihovi njegovih pesama... A sarađivao je i sa Šabanom Šaulićem, Sašom Matićem, Nedeljkom Bajićem Bajom, Acom Ilićem, Šerifom Konjevićem... - kaže otac Zoran.

Apel ministru

Bolom skrhana Hilda kaže da je od svih tražila pomoć.

- Uporno pokušavamo da dođemo do ministra policije Ivice Dačića ili direktora policije Milorada Veljovića, ali nam ne uspeva. Apelujemo da nas prime, da saslušaju očajne roditelje! Neka nam pomognu da nađemo ubicu našeg Velibora!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.