REZULTATI POLIGRAFA Istine i laži o nestanku Barbare Vitez

Izvor: Blic, 22.Dec.2016, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REZULTATI POLIGRAFA Istine i laži o nestanku Barbare Vitez

Poligrafsko testiranje dvojice dečaka koji su svedočili smrti Barbare Vitez (15) završeno je juče u kasnim popodnevnim satima, saznaje “Blic”.

Naime, kako “Blic” nezvanično saznaje, dečaci su juče u pratnji roditelja došli u policijsku stanici u Senti. Oni su prethodno insistirali da budu podvrgnuti poligrafskom testiranju uznemireni anonimnim pismom koje je stiglo na adresu porodice Vitez, a u kom se kaže da je nesrećna devojčica najpre omamljena u piceriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u kojoj je sa društvom bila na rođendanu drugarice, zlostavljana, a potom i bačena sa mosta.

Kako „Blic“ saznaje, deo odgovora koje su dečaci dali ukazuje na to da ne govore istinu, ali njihovo poligrafsko ispitivanje takođe potvrđuje da nije bilo nikakvog krivičnog dela, odnosno da nisu svedočili ni silovanju niti nekom bacanju s mosta ili otmici.

Iz izvora iz istrage, nakon poligrafskog ispitivanja, nije sporno da su dvojica dečaka te večeri bili sa Barbarom zajedno, da im je plan bio da se druže, te da su se zbog toga našli na mostu. Međutim, kako tvrdi izvor iz istrage, isključen je svaki oblik nasilja i zle namere, da devojčicu niko nije namerno gurnuo, niti je to planirao.

Međutim, poligrafista ne isključuje mogućnost da se nešto slučajno desilo, navodi izvor iz istrage.

Moguće je da je prilikom mimoilaženje slučajno došlo do češanja, ili za vreme šetanja na mostu, te da je devojčica usled toga pala u reku.

Svedočenje dvojice dečaka je od velikog značaja za razjašnjenje tragičnog nestanka devojčice, sa kojom su kobne večeri 25. novembra bili na mostu na Tisi.

Dvojica dečaka su nakon tragičnog događaja saslušani u policiji, u prisustvu roditelja, kada su ispričali da se devojčica okliznula i pala u reku, a njihovo ispitivanje koje je tražila policija, trebalo je da potvrdi ili dovede u sumnju verziju događaja, u iščekivanju roditelja nestale devojčice i javnosti, da se utvrdi istina o događaju koji se zbio na drumsko-železničkom mostu na Tisi između Sente i Čoke, kod stuba koji je bliži banatskoj obali reke.

Podsećamo, Barbara Vitez, učenica iz Sente, nestala je 25. novembra kada je, kako se veruje, pala sa mosta u Tisu.

Devojčica je kobne večeri došla do mosta u pratnji dvojice drugova, koji su kasnije javili policiji da je devojčica pala kada je probala da se prebaci na konstrukciju mosta u igri.

Spasioci već 26 dana pretražuju Tisu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.