RADNIK PAO SA DESET METARA I POGINUO

Izvor: Kurir, 19.Avg.2010, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADNIK PAO SA DESET METARA I POGINUO

BEOGRAD - Nesreća na gradilištu! Milorad Miljuš (58), građevinski radnik iz Beograda, poginuo je juče kada je pao sa terase visoke oko 10 metara. Nesreća se dogodila oko 13 sati u zgradi koja je u izgradnji u ulici Kneza Višeslava broj 31 u naselju Cerak.

BEOGRAD - Nesreća na gradilištu!

Milorad Miljuš (58), građevinski radnik iz Beograda, poginuo je juče kada je pao sa terase visoke oko 10 metara. Nesreća se dogodila oko 13 sati u zgradi koja je u izgradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u ulici Kneza Višeslava broj 31 u naselju Cerak.

Prema rečima njegovih kolega, nesrećni čovek se okliznuo dok je prelazio sa jedne terase na drugu.

- Bilo je strašno! U sekundi je izgubio ravnotežu i pao na gomilu građevinskog otpada, pored mešalice za beton. Brzo smo pritrčali da mu pomognemo, ali je on već bio mrtav - rekao je jedan od šokiranih zidara.

Pad su primetili i prolaznici koji su išli ulicom. Oni su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Prema njihovim tvrdnjama, Miljuševe kolege su odmah posle nesreće sklonile u zgradu tri zidarske fosne sa kojih je pao.

- Prizor je zaista bio stravičan. Videla sam radnika kako prelazi preko dasaka, a onda se začuo tup, ali snažan udarac. Radnici na gradilištu su se uskomešali i počeli da viču: „Zovite lekara!“, a zatim su trčeći uneli daske - ispričala je žena očevidac nesreće.

Skoro niko od Miljuševih kolega nije bio raspoložen da priča sa novinarima. Jedan od njih kratko je rekao da su oni samo podizvođači koje je angažovala „Stankom gradnja“ za radove na ovoj zgradi.

- Poznajem Miljuša. Bio je mnogo dobar čovek i vredan radnik. Pogodila nas je njegova smrt, ali ne možemo ništa o tome da pričamo bez odobrenja šefova - rekao je on.

Inače, stanari okolnih zgrada tvrde da većina radnika na ovom gradilištu uopšte ne nosi građevinske šlemove i zaštitnu opremu:

- Mislim da su i ovi koji ih imaju počeli da ih nose kad su videli predsednika Borisa Tadića sa šlemom u novinama. A to su sve stariji ljudi, koji po ceo dan rade i pitanje je i koliko su zdravi. Nije ni čudo što se ovakvo nešto desilo - kažu stanari.

Ekipa hronike

Neupućeni

Interesantno je da, iako zgrada u izgradnji pripada građevinskom preduzeću „ Stankom“, nigde na gradilištu nema table s podacima o investitoru i izvođaču radova i roku završetka zgrade.

- Ne znamo ko je gazda. Mi radimo za jednog preduzimača, ali nemamo njegov broj - kazao je jedan od radnika na zgradi. On je negirao da ne nose šlemove:

- Nije tačno! Možda ih neki od nas danas nisu stavili jer je mnogo vruće! Nije istina ni da smo sakrili te fosne, samo smo izašli da vidimo šta se desilo. Uostalom, kako su to prolaznici mogli da vide - revoltirano kaže jedan Miljušev kolega.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.