RADNICI SAMO ČUDOM PREŽIVELI EKSPLOZIJU

Izvor: Kurir, 16.Nov.2011, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADNICI SAMO ČUDOM PREŽIVELI EKSPLOZIJU

BEOGRAD - Drama! Radnici „BN Bosa“ u Batajnici, braća Nebojša (40) i Stanko (31) Bezbradica, Nedeljko Ognjenović (40), kao i muškarac čiji identitet do zaključenja ovog broja Kurira nije bio saopšten, povređeni su juče oko 14.30 prilikom eksplozije u krugu magacina ove firme na Batajničkom drumu u Zemunu.

BEOGRAD - Drama!

Radnici „BN Bosa“ u Batajnici, braća Nebojša (40) i Stanko (31) Bezbradica, Nedeljko Ognjenović (40), kao i muškarac čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << identitet do zaključenja ovog broja Kurira nije bio saopšten, povređeni su juče oko 14.30 prilikom eksplozije u krugu magacina ove firme na Batajničkom drumu u Zemunu.

Eksplozija se dogodila dok su radnici rekonstruisali podzemnu cisternu u kojoj se ranije nalazilo ulje. Dok su brusilicom sekli cev, došlo je do eksplozije!

- Cisterna je bila očišćena i otvorena nekoliko dana, ali izgleda da je ostalo još isparenja od ulja koje je ranije bilo tu. Radnici su uzeli brusilicu da iseku cev koja im je smetala.

Rekao sam im da to ne bi trebalo da rade. Već je prva varnica izazvala eksploziju! Stanko je držao brusilicu i on je odleteo nekoliko metara. Na trenutak kao da smo svi ogluveli.

Uplašili smo se za ljude... Srećom, svi su bili živi. Povređeni, ali živi - rekao je za Kurir jedan od radnika koji je prvi pritekao u pomoć svojim kolegama.

Nebojša i Stanko Bezbradica, Nedeljko Ognjenović i četvrti radnik su, na sreću, prošli bez teških povreda i odmah su prevezeni u Centar za opekotine u Zvečanskoj ulici.

- Jedan radnik je zbog povreda lica i nogu zadržan na dijagnostici u Klinici za opekotine, dok su dvojica prebačena u Urgentni centar - rekao je Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra Srbije.

Nedeljko Ognjenović zadržan je zbog opekotina na VMA. On je u eksploziji zadobio opekotine drugog stepena na oko deset odsto kože, rečeno je Kuriru na VMA.

Trgovina i špedicija

„BN Bos“ je osnovan 1992. godine kao uvozno trgovinsko preduzeće sa oko 350 zaposlenih. Bavi se uvozom obuće i tekstila i sarađuje s italijanskim modnim kućama.

Osim razvijene maloprodajne mreže u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Pančevu, Banjaluci i veleprodaje, ova kompanija ima i sopstvenu proizvodnju. Bavi se i međunarodnim teretnim transportom i špedicijom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.