Pušten Uroš Mišić, nije izvršio krivično delo

Izvor: RTS, 21.Sep.2015, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušten Uroš Mišić, nije izvršio krivično delo

Navijač Uroš Mišić koji je juče priveden u policijsku stanicu usled pojačanih mera bezbednosti povodom održavanja "Parade ponosa" u Beogradu, nakon što je dao izjavu policiji pušten je na slobodu.
"Mišić nije uhapšen, odnosno zadržan jer za sada nema elemenata da je izvršio neko krivično delo", rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Policija je naime kod njega pronašla samo fantomku, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za koju je Mišić tvrdio da je nosi ispod kacige za motor, a posedovanje fantomke nije ni prekršaj niti krivično delo.
Ukoliko se daljim radom utvrdi drugačije, tužilaštvo će preduzeti mere iz svoje nadležnosti.
Mediji su juče preneli da su Mišić i još 53 osobe privedene zbog sumnje da mogu da ugroze bezbednost učesnika "Parade ponosa". To je jutros potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenjujući da je država uradila dobar posao u organizaciji "Parade ponosa".
Mišić je odslužio kaznu od pet i po godina zatvora zbog napada na policajca, a nedavno je oslobođen optužbi za tuču sa američkim marincima u klubu Plastik pre dve godine.
U Beogradu su juče održane "Parada ponosa 2015" i "Ponos trans osoba", koje su protekle u mirnoj atmosferi, uz dobro rasploženje i karnevalsku atmosferu i jake policijske snage.
Mišić nije izvršio krivično delo 
Ministar pravde Nikola Selaković ocenio je da su povratnici u izvršenju krivičnih dela simptom čitavog društva i da to nije rezultat rada ili nerada pravosuđa.
Odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa jučerašnjim privođenjem navijača Uroša Mišića, koji je ranije bio osuđen na kaznu zatvora zbog napada na policajca, Selaković je ukazao da je tu ključno pitanje da li je "to lice izvršilo krivično delo", prenosi Tanjug.
"Ako nije, a ne znam da li je, po svemu što do sada znamo, sve ukazuje više na to da nije učinio krivično delo, onda samo mogu da čestitam našoj policiji i organima bezbednosti što su tako nešto osujetili na vreme. Da je došlo do krivičnog dela mi bismo morali da se mnogo ozbiljnije zapitamo kako nam sistem funkcioniše", rekao je on.
"Da li je delo bilo samo lična namera koja nije ostvarena, a pitanje je da li je postojala i namera, a to je na pravosudnim organima da utvrde", rekao je Selaković i ponovio da su organi bezbednosti reagovali na vreme.
Odgovarajući na pitanje o povratnicima, ministar je rekao da su oni simptom čitavog društva i da pravosuđe dobija samo ono što se u društvu ne može da se reši na neki drugi način, napominjući da je problem povratnika generalni problem svih pravosuđa u Evropi.

 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.