Izvor: Blic, 10.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pukla mreža za šverc žena

Pukla mreža za šverc žena

Beogradska policija je, posle hapšenja Milivoja Zarubice zvanog Puja, 25. marta ove godine u Batajnici, nastavila rad na slučaju šverca žena iz istočne Evrope, te uhapsila nekoliko članova njegovog klana, saopštio je SUP Beograd. U toj akciji nađene su tri državljanke Moldavije, dok se traga za još osam strankinja i dve naše državljanke, žrtve trgovine ženama.

U saopštenju piše da je, pored Zarubice, jedan od glavnih organizatora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šverca bio Milovan Miletić (36), zvani Miki iz Batajnice, u čijoj kući se skrivao Zarubica. Miletić je uhapšen sa moldavskom državljankom Oksanom Odinenko. U bliskim kontaktima sa Zarubicom i Miletićem, kao deo ovog lanca, bio je i Saša Vidojević (26) iz Surčina, koji je uhapšen u Beogradu, a osumnjičen je da je organizovao prostituciju u stanu u Humskoj ulici.

Tokom ove istrage, beogradska policija sarađivala je s kolegama iz drugih gradova. Tako su subotički policajci uhapsili i priveli istražnom sudiji Jelenu Poljaković (29), u čijem su stanu u Subotici zatečene dve Moldavke, žrtve trgovine ljudima, koje je Zarubica ilegalno doveo u Srbiju s ciljem da ih prebaci u Italiju. U Pančevu je pretresen stan u Ulici Ive Kurjačkog 72, gde je nađeno nekoliko falsifikovanih pasoša koje je koristio Dimitri Kristea (29), zvani Điđi. On se tereti da se bavio izradom i nabavljanjem lažnih rumunskih pasoša, kao i prebacivanjem stranih državljanki u Srbiju. On je u bekstvu i za njim se intenzivno traga, saopštio je SUP Beograd.

Dalje se navodi da su se o prošvercovanim moldavskim državljankama 'brinuli' Olgica Miletić (62) i Boško Stojić (34), koji su devojke odvodili na fotografisanje i bili zaduženi za njihovo kretanje tokom boravka u Beogradu. Moldavke su u Italiju putovale autobusima privatnog prevoznika 'MG turs', vlasništvo Milomira Strahinjića (46), koji drži redovnu liniju Beograd-Verona. On je po prethodnom dogovoru sa Zarubicom prevozio devojke, za šta je dobijao odgovarajuću novčanu nadoknadu, tvrdi policija. Isto tako je iz Verone i Bolonje preuzimao pošiljke i novac za Zarubicu koji su devojke tamo zarađivale baveći se prostitucijom. To isto je činio i Darko Maljen (37), državljanin Hrvatske, koji je bio zaposlen u 'MG tursu', saopštio je SUP. A. A.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.