Pukanićevo ubistvo naručio Đurović?

Izvor: B92, 23.Dec.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pukanićevo ubistvo naručio Đurović?

Zagreb -- Ubistvo Ive Pukanića naručio je Slobodan Đurović iz Crne Gore, piše u zahtevu za proširenje istrage koji je protiv njega podnet u Zagrebu.

Županijski sud u Zagrebu uvažio je zahtev Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) za proširenje istrage protiv Đurovića, zbog sumnje da su od njega nepoznate osobe naručile ubistvo suvlasnika Nacionala Ive Pukanića i da je nakon toga s ostalim osumnjičenima pripremao njegovu likvidaciju. Sud je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đuroviću produžio pritvor za godinu dana.

Proširenje istrage protiv Đurovića USKOK je zatražio na osnovu rezultata dosad sprovedene istrage, saopštilo je Državno tužilaštvo Hrvatske na svom internet sajtu, navodeći samo inicijale i starost osumnjičenog.

Nakon što su od Đurovića nepoznate osobe za još neutvrđen iznos naručile Pukanićevo ubistvo, Đurović je s braćom Robertom i Lukom Matanićem i Amirom Mafalanijem dogovorio organizovanje smeštaja, nadziranje Pukanića i pribavljanje potrebnih sredstava, navodi se u zahtevu za proširenje istrage.

O načinu ubistva Đurović se dogovorio sa Željkom Milovanovićem i Bojanom Gudurićem koji su još u bekstvu, a koji su zbog ubistva Pukanića u Hrvatsku došli iz inostranstva, stoji u zahtevu.

USKOK sumnjiči Đurovića za dva teška ubistva, Ive Pukanića i Nike Franjića, za krivično delo protiv opšte sigurnosti i za udruživanje zbog izvršenja krivičnih dela.

Slobodan Đurović dosad je bio osumnjičen da je s Milenkom Kuzmanovićem iz Srbije pomagao ubicama nakon atentata.

Oni su, navodno, Mataniće s lažnim dokumentima trebalo da prebace u Srbiju, ali su sva četvorica uhvaćena u blizini granice sa Srbijom.

Pukanić i njegov saradnik Franjić ubijeni su 23. oktobra 2008. na parkiralištu u dvorištu NCL grupe u Zagrebu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.