Izvor: B92, 16.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u centru Čačka

Čačak -- U tuči i pucnjavi ispred restorana "Takovo", u centru Čačka, povređene su tri osobe, uključujući policajca na službenoj dužnosti, a jedna osoba je u životnoj opasnosti.

Ranjeni Njegoš Kušić i Branimir Đokić operisani su, a Đokić, kome su povređeni slezina, tanko i debelo crevo, nalazi se u životnoj opasnosti, saopštila je čačanska bolnica. U tom incidentu lakše povrede zadobio je policajac Rajko Kizić. Čačanska policija povodom ovog incidenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom dana se nije oglašavala.

Policajac Kizić, koga su zakupac restorana Kušić i gost Branimir Đokić napali kada je oko 2.30 posle ponoći došao da interveniše zbog preglasne muzike u restoranu, pucao je tri puta u vazduh i tom prilikom su ranjeni i Kušić i Đokić, rekao je istražni sudija Okružnog suda u Čačku Bogoljub Paunović.

"Policija je došla na nečiji poziv zbog preglasne muzike. Kada su se pojavili, počelo je manje koškanje sa zakupcem lokala Negoslavom Kušićem", rekao je Paunović. On je izjavio da policajci Rajko Kuzić i Jakša Nedović tvrde da su bili napadnuti.

"Ispred lokala počeli su da ih vređaju, napadaju. Kuzić je udaren u donju vilicu i izbijen mu je zub. Zatim je došlo do pucnjave. U pucnjavi su povređeni Kušić i Branimir Đokić. Na licu mesta pronašli smo tri čaure, tragove krvi i par ženskih minđuša", rekao je Paunović.

"Od povređenih i policajaca uzeta je krv na analizu, kao i odeća. Policajcima je oduzeto oružje kako bi se utvrdili svi detalji", rekao je Paunović i dodao da je Kušić jutros bio u svesnom stanju i da nije želeo da razgovara sa istražnim sudijom bez svog advokata.

Supruga: Policajac hteo incident

Supruga povređenog Njegoša Kušića, Marija, izjavila je da je u noćašnjoj pucnjavi jedan od policajaca došao "sa namerom da bi izazvao incident".

"Dva policajca su došla oko 2,30 u restoran, navodno po prijavi da je muzika glasna. Moj suprug im je objasnio da pravimo detetu prvi rođendan i da ćemo uskoro otići. Jedan je počeo da pravi probleme i držao je ruku na futroli od pištolja, a drugi ga je počeo smirivati", rekla je ona.

Ona kaže da je policajac, koji je "želeo da izazove incident", pri izlasku iz restorana izvadio pištolj.

"Ja sam stala ispred njega i molila ga da ne puca. Onda me je on gurnuo, ja sam išla unazad i naletela na supruga. Policajac je pucao i tom prilikom supruga ranio u vrat, a Branimira Đokića, gosta na rođendanu, u predelu stomaka", tvrdi ona.

Prema njenim rečima, kada je ustala, na mestu incidenta nije zatekla policajce jer su pobegli. Ona dodaje i da se u tom trenutku u restoranu nalazilo oko 15 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Troje ranjenih u tuči i pucnjavi u Čačku

Izvor: Mondo, 16.Jun.2008

U tuči i pucnjavi ispred restorana "Takovo" u centru Čačka povređene su tri osobe, od kojih je jedna policajac na službenoj dužnosti.

Nastavak na Mondo...

KRVAVI ROĐENDAN

Izvor: Kurir, 17.Jun.2008, 07:37

ČAČAK - U vatrenom obračunu, koji se u ponedeljak oko tri časa ujutro dogodio u prolazu između restorana „Takovo“ i Doma kulture u centru Čačka, dve osobe su zadobila teške telesne povrede. Zakupac restorana Njegoslav Kušić (39), koji je u tom objektu slavio rođendan svog sina, ranjen...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.