Izvor: B92, 01.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u Gandijevoj ulici

Beograd -- Obezbeđenje direktora policije Srbije Milorada Veljovića ranilo kriminalca koji je pokušao da ukrade automobil na Novom Beogradu.

U incidentu koji se dogodio jutros oko 4 sata, policajci koji čuvaju Veljovića, prvo su pokušali da zaustave trojicu kriminalaca koji su pokušali da ukradu automobil, a zatim su uzvratili vatru na lopove i tom prilikom teško ranili Nenada Ipšu. Njegovi saučesnici su uspeli da pobegnu i policija pokušava da ih identifikuje i uhvati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ipša i dvojica saučesnika dovezli su se do parkinga u Gandijevoj ulici ispred broja 99 ukradenim "audijem", i prišli "pasatu" slovenačkih registraciji s namerom da i njega ukradu. Međutim, obezbeđenje direktora policije, koji živi u blizini, sedelo je u parkiranom automobilu i primetilo sumnjivo ponašanje mladića, pa su krenuli ka njima zatraživši im dokumenta. Kradljivci su tada izvadili pištolje i zapucali ka policajcima, koji su uzvratili vatru.

Lopovi su počeli da beže, a u razmeni vatre policajci nisu povređeni, kao ni dvojica lopova koji su uspeli da pobegnu. Nenad Ipša ranjen je u ruku i nogu. Policija ga je pronašla u jednoj garaži, a pancir koji je imao na sebi spasao mu je život.

Kako saznaje B92, ranjeni Ipša na lično insistiranje odvežen je u KBC Bežanijska kosa. Nezvanično, Ipša još nije otkrio identitet saučesnika. Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog napada na policajce, kao i pokušaja krađe automobila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.