Izvor: Blic, 04.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucao lopovu u glavu

Pucao lopovu u glavu

ĆUPRIJA - Okružno tužilaštvo u Jagodini podnelo je zahtev za pokretanje istrage protiv Rajka Ribaća (42) iz Ćuprije, koji je u preksinoć oko 22.30 sati udarcem pištolja u glavu usmrtio svog sugrađanina Srećka Aleksića (21). Ribać je saslušan pred istražnim sudijom Okružnog suda u Jagodini, koji mu je odredio jednomesečni pritvor.

Kako 'Blic' nezvanično saznaje, Aleksić je provalio u kiosk Ribaća u krugu zdravstvenog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Ćupriji. Dok je pakovao plen u ranac naišao je Ribać, koji redovno obilazi trafiku, jer su ga u poslednjih nedelju dana čak četiri puta posetili lopovi.

Ribać kaže da je zatekao Srećka u svojoj trafici sa dugom crnom perikom i crnom kapom na glavi, u trenutku kada se spremao da pobegne. Privučen galamom, radnik obezbeđenja Z. C. izašao je napolje i video kako Ribać drži uperen pištolj u Aleksića. Vlasnik kioska zamolio je čuvara da pozove policiju, a provalniku naredio da se ne pomera. Ribać tvrdi da je provalnik u tom trenutku krenuo ka njemu, govoreći: 'Ma, sad ću da izbušim i tebe i njih!' Odjeknuo je pucanj, a provalnik je pao smrtno ranjen hicem u glavu. Vlasnik kioska je zatim mirno sačekao policajce i objasnio šta se dogodilo.

Kako nezvanično saznajemo, prilikom odnošenja tela Aleksića iz desnog rukava su mu ispali veliki kuhinjski nož i šrafciger. Nekoliko minuta kasnije nađen mu je i pištolj za pojasom.

Srećko Aleksić je odavno poznat policiji, a protiv njega je dosad bilo podneto više od 200 krivičnih prijava. Prema informacijama iz krugova bliskih jagodinskog pravosuđu, ovaj mladić je dosad sakupio više od pet godina robije. Z. M. - D. V. Peticija za podršku ubici

Gotovo svi privatnici iz Ćuprije juče su potpisali peticiju u kojoj zahtevaju od policije i suda da Rajka Ribaća oslobode svake krivične odgovornosti za ubistvo provalnika Aleksića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.