Izvor: Blic, 08.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucaju zbog droge, dugova i prevara

BEOGRAD - Motiv dvotrukog ubistva u ponedeljak uveče u kafiću „Belami", kada je Nebojša Janković (27) iz Dervente hicima iz pištolja usmrtio Ivana Miloševića (23) iz Prokuplja i Nenada Saba (21) iz Kolara, jeste narkomanski dug, saznaje „Blic" u beogradskoj policiji.

Jovanović je posle hapšenja u policiji rekao da su ga Milošević i Sabo reketirali i da je zbog toga pucao u njih „jer to više nije mogao da izdrži".

- Janković, koji je uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo nekoliko sati posle zločina, dugogodišnji je narkoman. Od Miloševića i Saba je u više navrata uzimao novac na zajam kako bi kupio drogu za sebe, ali i za suprugu. Pošto nije imao novac da vrati dug, koji je u međuvremenu narastao na nekoliko hiljada evra, Janković je odlučio da ih ubije - kaže izvor „Blica".

Nebojša je te večeri pozvao Miloševića i Saba da raščiste račune u kafiću „Belami". Popili su nekoliko pića, a Nebojša je potom otišao do toaleta. Pucao je u momentu dok se vraćao za sto.

- Uhapšen je iste noći u svom stanu u Zemunu. U stanu je nađen i pištolj iz kojeg je pucao. Pokušao je da se odbrani pričom da je bio žrtva reketiranja Miloševića i Saba, koji su od njega navodno mesečno uzimali po 150 evra za zaštitu u građevinskom biznisu - navodi naš izvor.

Dragan Sabo, otac ubijenog Nenada, kaže da je Janković njegovom sinu dugovao 1.200 evra i da su se našli kako bi mu vratio novac.

- On nije bio narko-diler. Umesto para dobio je metak - rekao je Dragan Sabo.

Droga, dugovi, prevare - u poslednjih nekoliko meseci glavni su uzroci vatrenih obračuna u Beogradu. Razračunavanje u narko-biznisu, prema pretpostavkama policije, razlog je i bombaškog napada na Zorana Tešića (42), vlasnika kafića „Zamak" na Banjici. Tešić je ranjen prošlog meseca prilikom detonacije eksploziva postavljenog pod njegov džip na parkingu ispred lokala.

- Napad na Tešića samo je nastavak rata beogradskih narko-dilera. Pretpostavljamo da je sa napadom na njega povezano i ubistvo njegovog prijatelja Nenada Miljkovića (33), koji je krajem oktobra nađen mrtav u vikendici na Starom sajmištu - kaže naš izvor.

Nekoliko dana pre ubistva Miljkovića, u eksploziji bombe postavljene pod „mercedes" ubijen je i Marko Filipović Taki (29), jedan od viđenijih pripadnika dorćolske ekipe.

Novac, dugovanja, zelenaške kamate i prevare u poslu - policija vezuje za trostruko ubistvo u preduzeću „S kompani" krajem septembra, kada su u kancelariji vlasnika Branislava Sekulovića (45), zvanog Sekula, nađena izrešetana tela Darko Živkovića (32), zvanog Žika Šumadinac, Vladimira Samardžića (29), zvanog Globus, i Dušana Pejovića (24). Za vlasnikom Sekulovićem, kome se od tada gubi svaki trag, u međuvremenu je raspisana poternica.

Prema saznanjima koja je policija prikupila u istrazi ovog zločina, Sekulović je žrtvama dugovao 100.000 evra, koje je pozajmio kako bi završio gradnju stana na Vidikovcu. Zalog za dug bila su dva stana... Pretposlednjeg dana septembra Sekulović je ugovorio sastanak sa žrtvama... Ubijeni su u foteljama njegove kancelarije na Ibarskoj magistrali. U rafalnoj paljbi na Banovom brdu, pet dana kasnije ranjen je Zoran Stanković (35), zvani Kiza, vlasnik građevinske firme.

- Policija je pred rasvetljavanjem ovog slučaja. Zna se na čijoj meti se našao Stanković - tvrdi naš izvor. On objašnjava da je Stanković mnogima ostao dužan i da se nije libio da u poslu prevari bliske prijatelje, pa čak i rođake.

Mirili se, a pod stolom držali pištolje

Beogradska policija podneće krivične prijave kojima se za pokušaj ubistva terete Miroslav Jovanović(30) i Vladimir Bijelić (26), akteri prekjučerašnjeg revolveraškog obračuna u restoranu „Užice".

Prema saznanjima „Blica", Jovanović i Bjelić, koji su stari znanci, te noći sedeli su za odvojenim stolovima. U društvu Jovanovića nalazilo se i nekoliko ženskih osoba.

- Krenulo je dobacivanje, svađa, a onda i pomirenje. U momentu, dok su se grlili, obojica su pod stolom, u rukama, držali pištolje. A onda su zapucali jedan u drugog - kaže izvor „Blica".

Jovanović i Bijelić su u četvrtak operisani u Urgentnom centru u Beogradu i nalaze se u teškom stanju.

Nema pomaka u istrazi ubistva porodice

U istrazi četvorostrukog ubistva, krajem oktobra, kada su u svom stanu u Žarkovu ubijeni građevinski preduzimač Zoran Obradović (48), njegova supruga Dragica (43), sin Željko (22) i njegova devojka Maja Gostić, za sada nema pomaka koji bi doveli do hapšenja ubica.

- Istraga ide u nekoliko pravaca, od nevraćenog novca koji je Zoran davao na zajam, do ličnih sukoba - kažu u policiji i navode da je ovo ubistvo najverovatnije izvršio profesionalac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.