Psihijatri pomažu prevazilaženje trauma

Izvor: Glas javnosti, 10.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psihijatri pomažu prevazilaženje trauma

NOVI SAD - U Dečjem selu su formirani timovi koji se bave prevazilaženjem stresa i kod dece i kod zaposlenih posle ubistva kuvarice u toj ustanovi. Štićenici su potreseni i plaše se reakcije svojih prijatelja van sela.

Psiholog Saveta Jokanović za portal "021" kaže da je sa momkom koji se tereti za ubistvo i njegovom braćom razgovarala po prijemu u Dečje selo, ali da nije registrovala nikakvo patološko ponašanje. Navodi da je on sa zaposlenima imao odnos pun uzajamnog uvažavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i poštovanja i da je i za nju to što je uradio veliki šok.

Štićenike Dečjeg sela dva puta mesečno posećuje stručni konsultant iz Instituta za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine.

"Dečaka sam pregledala 2007. godine kada je imao problema sa noćnim mokrenjem. Nakon toga kod njega nisu pronađeni problemi psihijatrijske prirode koji bi uslovljavali moje dalje uključivanje u njegov tretman", rekla je za RTV Svetlana Ivanović-Kovačević iz Instituta za psihijatriju.

Prema njenim rečima, psihijatar reaguje isključivo na preporuku osoblja koje je u svakodnevnom dodiru sa decom. Ona dodaje da psihijatar u Dečijem selu ima sve više posla zbog dece koja su pre dolaska u tu ustanovu zlostavljana, a da je nekad to jedino rešenje, jer ih hraniteljske porodice često ne prihvataju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.