Prvi osuđenici stigli u novi zatvor u Padinskoj skeli

Izvor: Glas javnosti, 02.Feb.2012, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi osuđenici stigli u novi zatvor u Padinskoj skeli

BEOGRAD - Prva grupa od 16 osuđenika, kojima su izrečene višegodišnje zatvorske kazne, smeštena je u novi zatvor u Padinskoj skeli sa visokim stepenom obezbeđenja, izjavila je portparol Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Zorana Vučičević.

Vučičević je rekla da zatvor ima 222 ćelije, kapaciteta 450 mesta u 222 ćelije i da će proces prebacivanja osuđenih biti nastavljen.

Novi zatvor u predgrađu Beograda, ima veoma visok stepen obezbeđenja i u njemu će >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kazne izdržavati osuđeni na mahom duže zatvorske kazne, kao i oni za koje je neophodan viši stepen obezbeđenja, bez obzira na visinu kazne.

Kako objašnjavaju u Upravi, dešava se da je neko kažnjen na godinu dana zatvora, a da pri tom bude vrlo nasilan i sklon maltretiranju drugih osuđenika i nesaradnji sa zatvorskim službama, tako da na raspoređivanje osuđenih ne utiče samo visina kazne.

S druge strane, ima osuđenika sa kaznama od 15 ili 20 godina zatvora, koji ne predstavljaju problem za sredinu u kojoj se nalaze i čak ne moraju da budu u takvom zatvoru.

Novi zatvor se prostire na 10.500 kvadratnih metara i na tri sprata.

Sav sadržaj koji je vezan za zatvorenike odvija se unutar zatvora tako da kad osuđenik jednom uđe unutra izlazi tek kad izdrži kaznu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.