Protiv Davinića optužnica za još jednu zloupotrebu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2010, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv Davinića optužnica za još jednu zloupotrebu

Više tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev za sprovođenjem istrage protiv nekadašnjeg ministra odbrane Prvoslava Davinića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj pri izvozu oružja.

Kako navodi "Politika", zahtev za istragu povezan je sa izvozom oružja od pre nekoliko godina, a prema navodima tužilaštva isporučeno oružje prodavano je po nižoj ceni od tržišne.

Više tužilaštvo u Beogradu je krajem maja podiglo optužnicu protiv Davinića kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ga tereti za krivično delo zloupotrebe službenog položaja u aferi "Satelit“. Bivši ministar se tereti da je 2005. godine u Parizu kao ministar odbrane Državne zajednice Srbije i Crne Gore iskoristio svoje službeno ovlašćenje i zaključio ugovor o pravu korišćenja izraelskog satelita u vrednosti od oko 45 miliona evra nanevši štetu Srbiji u tom iznosu.

Protiv Davinića je u toku i sudski postupak u aferi "Pancir", povodom koje je krajem 2005. godine zatražena istraga nakon što je budžetska inspekcija Ministarstva finansija podnijela krivičnu prijavu protiv Davinića.

Bivši ministar odbrane u međuvremenu je 1. februara 2007. godine oslobođen optužbi da je osobama iz svog obezbeđenja u naselju Cerak i Bežanijska kosa, dodelio stanove veće kvadrature od onih na koje su zakonom imali pravo i time oštetio budžet Srbije i Crne Gore.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.